GuidePedia

0

Μετά από τις απελάσεις Ρώσων διπλωματών μήπως θα πρέπει κάποια στιγμή -κι αφού συντρέχουν λόγοι βεβαίως- να εξεταστεί και το ενδεχόμενο απέλασης Τούρκων που στην Θράκη χρόνια τώρα, όπως λένε οι πληροφορίες και έχει αποδείξει και η πραγματικότητα, αλωνίζουν;

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ρωτήθηκε στις Βρυξέλλες για τις απελάσεις των Ρώσων διπλωματών και απάντησε:

“Είμαι υποχρεωμένος ως πρωθυπουργός να υπερασπίζομαι την κυριαρχία της χώρας. Η Ελλάδα είναι μια χώρα η οποία επιδιώκει ιδιαίτερα τα τρία τελευταία χρόνια, στη βάση ενός δόγματος πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής, καλές σχέσεις με τις περισσότερες χώρες, όχι μόνο της γειτονιάς μας. Έχουμε την απαίτηση όλες οι χώρες να σέβονται τη διεθνή νομιμότητα και την εθνική μας κυριαρχία. Κι όταν βλέπουμε κάποια περιστατικά που δεν κινούνται σε αυτή την κατεύθυνση τότε παίρνουμε τα απαραίτητα μέτρα”.

Ουδείς διαφωνεί μ΄ όλα αυτά. Αλλά επειδή όλοι γνωρίζουμε ότι στην Θράκη -αλλά και στα Δωδεκάνησα πλέον- η προσπάθεια να επιβληθεί τουρκική επιρροή στο εσωτερικό της χώρας είναι εξόφθαλμη, ίσως θα ΄πρεπε να υπάρξει ανάλογη αντιμετώπιση. Είναι βέβαιο ότι οι αφορμές δεν θα λείψουν. Μένει να δούμε πως θα αντιμετωπίστούν.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top