GuidePedia

0

Σύμφωνα με πληροφορίες του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΚΥΠΕ), πλέον η νέα εκδοχή είναι ότι η ελληνική πλευρά δεν αποδέχεται την κατηγορία της κατασκοπείας, στο πλαίσιο των διπλωματικών επαφών που συνεχίζονται με τους Τούρκους, ενώ αποδέχεται την κατηγορία της παράνομης εισόδου. Λες και θα μας ρωτήσει αν αποφασίσει κάτι άλλο ο Ερντογάν, ενώ οι διπλωματικές επαφές συμπεριλαμβάνουν συνήθως πάρε-δώσε…

Μάλλον επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που θέλουν να μην αντιμετωπίζουν τελικά οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί την κατηγορία της κατασκοπείας αλλά μόνο αυτή της παράνομης διείσδυσης σε απαγορευμένη περιοχή. Ωστόσο, εξελίξεις δεν θα υπάρξουν γρήγορα, καθώς θα οδηγηθούν τη Δευτέρα στην τουρκική Δικαιοσύνη, το οποίο πρακτικά σημαίνει ότι θα παραμείνουν στη φυλακή το Σαββατοκύριακο.

Παράλληλα, διαφαίνονται κάποια σημάδια αποκλιμάκωσης στο ορίζοντα, εάν πιστέψουμε όσα μεταδίδονται για τη διάθεση που υπάρχει ανάμεσα στους δυο αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων, ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη και στρατηγό Χουλούσι Ακάρ.

Σήμερα υπήρξε και δεύτερη τηλεφωνική επικοινωνία τους σήμερα. Η διαρροή θέλει τον Τούρκο αρχηγό να επιθυμεί την ταχεία ολοκλήρωση της διαδικασίας για την επάνοδο των δύο στρατιωτικών στην Ελλάδα, αφού φυσικά πρώτα μείνουν στη φυλακή μερικές μέρες και δημιουργηθούν οι κατάλληλες εντυπώσεις.

Επίσης, καλό θα είναι αφενός να μεταδώσει και το τουρκικό πρακτορείο τα περί απόσυρσης της κατηγορίας της κατασκοπείας, καθώς δεν προκύπτει κάτι τέτοιο από τουςρκικής πλευράς ακόμα. Επίσης, ας περιμένουμε την επιστροφή Ερντογάν από την περιοδεία στην Αφρική.

Τουλάχιστον ας περιμένουμε την τοποθέτησή του, για να μην εκπλαγούμε εάν βρεθούμε ενώπιον μιας ακόμη ανατροπής, καθώς συχνά πυκνά θυμάται τους… πραξικοπηματίες που έχουμε στην Ελλάδα.

πηγή

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top