GuidePedia

0

Δύο στελέχη των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων συνελήφθησαν ως γνωστόν από Τούρκους στην περιοχή του ποταμού Έβρου κατά τη διάρκεια στρατιωτικής περιπόλου στην «οριογραμμή» μεταξύ των δύο χωρών. Σύμφωνα με τους Τούρκους συνελήφθησαν σε τουρκικό έδαφος. Είναι όμως έτσι η όλη κατάσταση;

Η «σύλληψη» έγινε σε στην περιοχή του Κάραγατς σε μια περιοχή που καλύπτεται από πυκνότατη δασική βλάστηση και χαμηλή ορατότητα και δεν είναι θεωρητικά απίθανο να χάσει κάποιος τον προσανατολισμό του και να βρεθεί μερικά μέτρα πιο πέρα. Όμως, δεν είναι ακριβώς έτσι…

Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες, στην περιοχή υπάρχει συγκεκριμένο μονοπάτι, ενώ για σημαντικό μέρος της συνοριακής περιοχής, υπάρχει συρματόπλεγμα που χωρίζει τα ελληνοτουρκικά σύνορα. Εν ολίγοις, είναι απλώς αδύνατο να χάσει κανείς τον προσανατολισμό του, ιδιαίτερα εάν είναι εκπαιδευμένος στις συνθήκες της περιοχής.

Επιπρόσθετα, κάποιες αναφορές που θέλουν σκόπιμη παρουσία των δυο Ελλήνων στρατιωτών στην πλευρά των τουρκικών συνόρων στερούνται σοβαρότητας, αφού εκεί δεν θα έστελνε κανείς «κατασκόπους» καθώς δεν υπάρχει και κάτι σημαντικό που να μπορεί κανείς να ανακαλύψει που να μην μπορεί να το πληροφορηθεί με άλλα μέσα.

Όλα δείχνουν ότι οι Τούρκοι έστησαν ενέδρα στην ελληνική περίπολο και συνέλαβαν τους Έλληνες στρατιώτες στο πλαίσιο σχεδιασμού, οι οποίοι πλέον αντιμετωπίζουν το φάσμα της… αξιοποίησής τους από το ισλαμοφασιστικό καθεστώς του Ερντογάν, το οποίο κάνει ό,τι μπορεί το τελευταίο διάστημα για να στήσει ένα ελληνοτουρκικό επεισόδιο.

Όπως έχει διαπιστωθεί και από τον τελευταίο Έλληνα, η Τουρκία το τελευταίο διάστημα προχωρά σε καλά σχεδιασμένες προκλήσεις στο Αιγαίο ενώ η εντύπωση ότι κάτι σχεδιάζουν και στο έδαφος ήταν ορατή στη στρατιωτική ηγεσία εδώ και πολύ καιρό.

Εδώ αποδεικνύεται επικίνδυνα ανεπαρκής η ελληνική κυβέρνηση που προσπαθούσε να μας πείσει για την τόσο έξυπνη κίνηση της επίσκεψης Ερντογάν. Αλήθεια, πότε ακριβώς συνέβη το περιστατικό; Θέτουμε το ερώτημα για να διαπιστώσουμε με την ευκαιρία εάν επηρέασε την κρίση του Συμβουλίου Αρχηγών Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΑΓΕ) και του ΚΥΣΕΑ που αποφάσισαν στο πλαίσιο των τακτικών κρίσεων.

Είχαν ληφθεί κάποια επιπλέον μέτρα ασφαλείας για τις περιπόλους; Εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται πως όχι. Είναι δυνατόν να μην είχε προβλεφθεί τέτοια ενέργεια και να μην υπήρχαν σενάρια και συγκεκριμένη μεθοδολογία αποτροπής της;

Θα το εξηγήσουν οι αρμόδιοι, αν και προς το παρόν προβάλλει σύμφωνα με καλούς γνώστες και των ελληνοτουρκικών αλλά ιδιαίτερα της επίμαχης περιοχής, ότι δεν θα πρέπει να αποκλείεται καθόλου το επεισόδιο με το σκάφος του Λιμενικού / Ελληνικής Ακτοφυλακής 090 «ΓΑΥΔΟΣ» συνδέεται με την σημερινή εξέλιξη…

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πραγματική επιθυμία των Τούρκων ήταν να βυθίσουν το ελληνικό σκάφος και να συλλάβουν μέλη του προσωπικού. Δεν το πέτυχαν και πέρασαν στο Σχέδιο Β’. Ο σκοπός είναι απλός και ρωτάμε ευθέως…

Συνέδεσαν οι Τούρκοι στο πλαίσιο της διμερούς συνεννόησης που θα μπορούσε να είναι ήδη «διαπραγμάτευση», την τύχη των δύο Ελλήνων που κρατούνται με τους εν Ελλάδι εβρισκόμενους Τούρκους αξιωματικούς και άλλους, οι οποίοι κατηγορούνται από το καθεστώς Ερντογάν ως οπαδοί του Γκιουλέν, ενεχόμενοι στο αποτυχημένο πραξικόπημα στις 15 Ιουλίου 2016;

Η τακτική και η ψυχοσύνθεση των κακών γειτόνων της Ελλάδας δεν είναι κάτι καινούργιο. Από τη στιγμή που κατέρρευσε η ελληνική αποτροπή, καθώς αυτά είναι σενάρια που όφειλε να έχει υπόψη το ελληνικό Επιτελείο, πρόκειται για ένα θέμα που άπτεται των σχέσεων της χώρας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ.

Δεν είναι ώρα να μιλήσουμε ευρύτερα για τα αμυντικά της πατρίδας μας και την κατάσταση που έχει επιτρέψει να διαμορφωθεί η άθλια ελληνική πολιτική τάξη. Όταν γίνει όμως, οι περίφημες «υποθέσεις» που ταλαιπωρούν την κοινή γνώμη και κραυγάζουν άπαντες για σκάνδαλα, θα μοιάζουν με ήσσονος σημασίας ζητήματα μπροστά σε όσα άφησαν να εξελιχθούν οι πολιτικοί και ανέχθηκαν οι στρατιωτικοί.

Επειδή έφτασε «ο κόμπος στο χτένι» να εύχονται να μην «απασφαλίσουν» κάποιοι και αρχίσουν να «κελαηδάνε» με στοιχεία που έχουν περιέλθει σε γνώση του «DP». Διότι τότε οι χαρακτηρισμοί δεν θα έχουν προηγούμενο και θα θυμίσουν μαύρες μέρες της ελληνικής Ιστορίας του 20ου αιώνα.

πηγή

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top