GuidePedia

0

Σύμφωνα με δημοσίευμα του αμερικανικού τύπου η Ελλάδα απαξιώνει με την «συμπεριφορά της» τις ένοπλες δυνάμεις  της, ενώ στην περιοχή οι κίνδυνοι πολλαπλασιάζονται επικίνδυνα.
Μάλιστα ο αρθρογράφος  προβάλει την κατάσταση στον ελληνικό στρατό ως παράδειγμα αποφυγής, για την νέα αμερικανική κυβέρνηση και τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας του.

Στο άρθρο αναφέρεται ότι «η ελληνική στρατιωτική ηγεσία από την άνοιξη είναι σε πλήρη  δράση για την καταπολέμηση  (τουρκικής) μιας μεγάλης απειλής. Δυστυχώς, η ελληνική κυβέρνηση  μόλις και μετά βίας υλοποιεί μια υποτυπώδη  χρηματοδότηση για να πληρώνει τα μέλη των ενόπλων δυνάμεων.
Αεροσκάφη παραμείνουν καθηλωμένα στο έδαφος  και τα άρματα μάχης  βρίσκονται σε αδράνεια λόγω της υψηλής τιμής των καυσίμων. Η ουσία όμως είναι ότι  στάση αυτή των αξιωματούχων  απειλεί καταφανέστατα  την ελληνική εθνική ασφάλεια.

Αυτό δεν είναι μυθοπλασία. Οι στρατιωτικοί στην Ελλάδα πληρώνουν  το τίμημα μιας συνεχιζόμενης κρίσης χρέους της χώρας. Και αν δεν πιστεύετε ότι θα μπορούσε να συμβεί αυτό και στις Ηνωμένες Πολιτείες, είστε πολύ λάθος, επισημαίνει ο ίδιος.

Η κρίση του χρέους στην Ελλάδα έχει θέσει σε κίνδυνο την οικονομία της, ενώ  το δημόσιο χρέος της Αμερικής απειλεί την ίδια την ύπαρξη των ΗΠΑ . Το  χρέος της  Ελλάδας είναι σήμερα 177 τοις εκατό του  ΑΕΠ της.

Ενώ σύμφωνα με το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου, το αμερικανικό  χρέος προβλέπεται να ανέλθει σε 141 τοις εκατό του ΑΕΠ  σε μόλις 30 χρόνια.
Περαιτέρω ανάλυση δείχνει ότι ο αριθμός αυτός θα μπορούσε πραγματικά να αυξηθεί σε ποσοστό 171 τοις εκατό, αρχής γενομένης από το 2016.

«Αυτό αποτελεί  το υψηλότερο επίπεδο στην ιστορία των ΗΠΑ, αποτελώντας  μεγαλύτερο  ποσοστό,  ακόμη και κατά τη διάρκεια του Β “Παγκοσμίου Πολέμου. Ενώ αποτελεί  το αποτέλεσμα μιας  μακροχρόνιας κατασπατάλησης αμερικανικών κονδυλίων  για  πράγματα  που δεν χρειαζόμαστε», τονίζει ο αρθρογράφος .

Είναι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων των γερουσιαστών μας να βάλουν φρένο στην εν λόγω κατάσταση  και να αντιστρέψουν  αυτήν την  επικίνδυνη τάση, αλλά δυστυχώς πολλοί από αυτούς έχουν δείξει μικρό ενδιαφέρον .

Στην πραγματικότητα, η Ουάσιγκτον έχει αποτύχει να περάσει το  νομοσχέδιο για τον προϋπολογισμό για πρώτη φορά εδώ και  20 χρόνια.

Και αντί να αναζητούν λύσεις, οι Αμερικανοί πολιτικοί διαπραγματεύονται τακτικά ευκαιρίες της  τελευταίας στιγμής, οι οποίες  αποτυγχάνουν να χαλιναγωγήσουν όμως τις υπερβολικές δαπάνες των ΗΠΑ . Τα αποτελέσματα είναι συνεχώς  υψηλότερες δαπάνες, περισσότερο χρέος, και αποτυχημένα οικονομικά  προγράμματα.

Από το 2009, το αμερικανικό χρέος έχει αυξηθεί περισσότερο από 80 τοις εκατό και τώρα ανέρχεται σε πάνω από $ 19 τρισεκατομμύρια.
Δεδομένου ότι αυτό το χρέος μεγαλώνει συνεχώς , έχει την τάση να «πιέζει » την οικονομία  προς τα κάτω,  δημιουργώντας προβλήματα και  σε άλλους τομείς των δημόσιων δαπανών.
Σύμφωνα με  Αμερικανούς ειδικούς αναμένεται ότι μέχρι το 2024, οι πληρωμές τόκων θα υπερβούν  το συνολικό κόστος των αμυντικών  δαπανών . Αυτό απειλεί την ίδια την ασφάλεια  των Ηνωμένων Πολιτειών», τονίζει το δημοσίευμα  .

«Οι ισχυρές οικονομίες  κάνουν ασφαλέστερες τις χώρες, αλλά όσο μεγαλύτερο γίνεται το χρέος που αναλαμβάνουμε, τόσο πιο  ευάλωτοι γινόμαστε.
Η δικομματική Συμμαχία για τη φορολογική και εθνική Ασφάλεια,  αποτελείται από πρώην στρατιωτικούς αξιωματούχους, υφυπουργούς και γραμματείς στον τομέα της άμυνας, μας προειδοποιεί εδώ και καιρό  ότι «αν δεν αλλάξουμε πορεία, το τεράστιο και αυξανόμενο χρέος μας θα υπονομεύσει  την οικονομική μας ανάπτυξη, την στρατιωτική μας δύναμη, και την  παγκόσμια ηγεσία των ΗΠΑ», υπογραμμίζει ο αρθρογράφος Dan Caldwell.

«Φέτος  τα δύο τρίτα των κρατικών δαπανών, περιλαμβάνουν αποκλειστικά προγράμματα συνταξιοδότησης, Κοινωνικής Ασφάλισης και περίθαλψης .
Σε αντίθεση με τον αμυντικό  προϋπολογισμό, που θεωρείται διακριτός και υπόκειται σε ετήσια έγκριση, τα προγράμματα αυτά χρηματοδοτούνται αυτόματα και οι υποχρεώσεις εκτιμάται ότι θα ανέλθουν  στο ιλιγγιώδες ποσό των 140 τρισεκατομμυρίων  δολαρίων, των μη χρηματοδοτούμενων υποχρεώσεων.

Ωστόσο, παρά το ότι,  οι Γερουσιαστές άλλαξαν  τον τρόπο λειτουργίας τους, οι τομείς της κοινωνικής ασφάλισης και της περίθαλψης  αναμένεται να χρεοκοπήσουν  μέσα σε 15 χρόνια, επιβαρύνοντας ακόμη  περαιτέρω το χρέος.

«Ήρθε η ώρα για τους εκλεγμένους Αμερικανούς αξιωματούχους  να αντιστρέψουν πραγματικά την  πορεία πριν το αμερικανικό έθνος, πάρει την οδό της  Ελλάδας. Υπάρχουν καλύτεροι τρόποι χρηματοδότησης από την κυβέρνησή μας,  μέθοδοι  που περιλαμβάνουν μια προσεκτική, πειθαρχημένη αντιμετώπιση των ζητημάτων αυτών , και όχι σίγουρα λύσεις της τελευταίας στιγμής στο θέμα των δαπανών κάθε χρόνο», συνεχίζει ο ίδιος.

Το γεγονός είναι ότι αυτή η χώρα (ΗΠΑ) μπορεί να δαπανά με σύνεση για την άμυνα και να εξακολουθεί να είναι ασφαλής. Αλλά αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει εσαεί », καταλήγει το άρθρο.
Υπενθυμίζουμε ότι ο  Dan Caldwell είναι ο αντιπρόεδρος της ένωσης  πολιτικής και  επικοινωνιών των Βετεράνων στην Αμερική, και σίγουρα γνωρίζει πολύ καλά τι λέει και σε ποιους το μεταφέρει.

πηγή 


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top