GuidePedia

0

Με άγρια «γαλλικά» και κλασικό… ελληνικό «κράξιμο», υποδέχτηκαν στην Αίγυπτο τη νέα προσβολή που υπέστη η ιστορική αυτή χώρα από τον υπερφίαλο κατά φαντασία «σουλτάνο» του νέο-οθωμανικού του κατασκευάσματος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ο Ερντογάν αφού άφησε να διαρρεύσει η φήμη ότι θα συναντιόταν με τον Αιγύπτιο πρόεδρο, στρατάρχη Σίσι, στην Νέα Υόρκη στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ, ανέβηκε στο βήμα και ζήτησε από το σώμα να καταδικάσει το στρατιωτικό πραξικόπημα που έγινε στην Αίγυπτο και είχε ως αποτέλεσμα την πτώση του ομοϊδεάτη του, Αδελφού Μουσουλμάνου Μόρσι.
«Ο λόγος του Ερντογάν ήταν γεμάτος με κατασκευασμένα ψέματα. Ο Τούρκος πρόεδρος αγνόησε εντελώς το γεγονός ότι ο αιγυπτιακός λαός ψήφισε στις 30 Ιουνίου και ανέδειξε πρόεδρο την στρατάρχη Σίσι, μετά τις μαζικές διαδηλώσεις που οδήγησαν στην ανατροπή του Μόρσι», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών.
Ο Αιγύπτιος δε υπουργός Εξωτερικών, Σαμέ Σούρκι, ακύρωσε προγραμματισμένη συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του, σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Οι Αιγύπτιοι είπαν ότι οι Τούρκοι είχαν ζητήσει την πραγματοποίηση της συνάντησης, κάτι που οι τελευταίοι απορρίπτουν. Προφανώς δεν είχε νόημα!

Θα πήγαινε εκεί και θα άκουγε τον άλλο φωστήρα της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας, που κατόρθωσε να τη ρίξει σε όποιον «τοίχο» έβλεπε μπροστά του, να του κάνει κήρυγμα περί δημοκρατίας. Καλύτερα να καθόταν στο ξενοδοχείο να έπαιρνε έναν υπνάκο…
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top