GuidePedia

0
Image

Στην Θράκη δεν μπορεί να υπάρχει δεξιά ή αριστερή πολιτική . Είναι κάτι παραπάνω από επείγον να υπάρχει εθνική πολιτική. Όχι εθνικιστική ,ειδικά σαν αυτή την “εθνικιστική γιαλαντζί” των χρυσαυγιτών που παίζουν το παιχνίδι του τουρκικού προξενείου με τις ανοησίες που κάνουν.

Γι΄ αυτό και η ανεξήγητη υποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση της Σαμπιχά Σουλεϊμάν δεν δικαιολογείται. Δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να ακούει τον βουλευτή του Ζεϊμπέκ (φωτογραφία) ο οποίος δηλώνει “τούρκος” φωτογραφίζεται σε κάθε ευκαιρία με τον τούρκο πρόξενο, συμμετέχει ακόμη και στην πιο ασήμαντη εκδήλωση “τούρκων”, σπέυδει στην τουρκική πρεσβεία να φωτογραφηθεί με τον Νταβούτογλου και τον πρέσβη κάθε φορά που ο τούρκος ΥΠΕΞ έρχεται στην Ελλάδα και γενικώς δεν μας έχει ξακαθαρίσει τι πιστεύει για όσα αδιανόητα επιδιώκουν στην Θράκη οι “σκληροί τούρκοι” που ελέγχονται απόλυτα απο το επικίνδυνο προξενείο.

Τι σημαίνει ότι η Σαμπιχά Σουλεϊμάν …είναι ακροδεξιά όπως γράφτηκε; Είναι ακροδεξιά επειδή δηλώνει ρομά κι όχι τουρκάλα; Είναι ακροδεξιά επειδή λέει το αυτονόητο ; Που είναι ότι με το ζόρι κάποιοι προσπαθούν να πείσουν όλη τη μουσουλμανική μειονότητα ότι είναι “τούρκοι”;

Στην Θράκη η πλειοψηφία των μουσουλμάνων δεν επιθυμούν να παίζουν στο παιχνίδι του προξενείου και των απολύτως ελεγχόμενων μηχανισμών του. Αλλά αναμένουν χρόνια τώρα και την στήριξη της ελληνικής Πολιτείας και των πολιτικών κομμάτων. Στην Αθήνα όμως άπαντες κοιμούνται όρθιοι. Και ονειρεύονται …ψηφαλάκια στην κάλπη τους. Ο καθένας στην δική του. Αν αυτά θα έχουν την σφραγίδα του τουρκικού προξενείου και των “τούρκων” δεν τους νοιάζει διόλου.

Ψηφουλάκια να ΄ναι κι ότι να ΄ναι. Μόνο που έτσι όπως το πάνε οι ανεύθυνοι των Αθηνών δεν αποκλείεται στο μέλλον στη Θράκη να μην χριεάζεται να κάνουν προεκλογική εκστρατεία. Απευκταίο σενάριο αλλά με την βλακεία που κυριαρχεί στην ελληνική πολιτική σκηνή ποιος μπορεί να αποκλείσει ακόμη και τα πιο τραγικά ενδεχόμενα. Η βλακεία ως γνωστόν είναι ανίκητη. Κι αυτό αφορά όλα τα κόμματα που άσκησαν εξουσία. Απ΄ ότι φαίνεται τώρα "πιάνει" κι αυτά που θέλουν να την ασκήσουν.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top