GuidePedia

0
Image

Γράφει ο
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ
Ανώτερος αξιωματικός ε.α

Χτυπούν καμπάνες στο Αιγαίο και δεν είναι για την Ανάσταση !

Η άρνηση της Τουρκίας στην πρόταση του ΥΕΘΑ Αβραμόπουλου για την παροχή βοηθείας στην ανεύρεση (δήθεν )της σορού του Τούρκου πιλότου που "κατέπεσε" στο Αιγαίο το 1996 μόνο τυχαία δεν είναι !

Να θυμίσουμε ότι Η Ελλάδα τότε δεν χάριζε κάστανα και οι όποιες Παραβιάσεις-Παραβάσεις είχαν και τα "ατυχήματα "τους.

Η Ελλάδα συμμετείχε ενεργά στις Ασκήσεις της Κύπρου και μάλιστα Ελληνικά Μαχητικά προσγειωνόταν στη Αεροπορική βάση της Κύπρου ...(Πράγμα αδιανόητο σήμερα )

Αν αναφερθούμε σε Ναυτικό και Αεροπορία δεν υπήρχε καν σύγκριση ,άσχετα αν αυτό οι Έλληνες πολιτικοί κοντόφθαλμοι , δεν το έλαβαν ποτέ σοβαρά υπόψιν !

Η Τουρκία σήμερα είναι στριμωγμένη αλλά και ισχυρή στη Θάλασσα ενώ στο αέρα υπερέχει σε αριθμό μαχητικών ...αλλά όχι και σε προσωπικό που να μπορεί να σταθεί απέναντι σε αντίπαλο ισοδύναμων δυνάμεων !

Όμως κλείνει τις πληγές της και με το PKK στη γωνία και χωρίς στρατιωτική δράση ,αν και κρατά αρκετές δυνάμεις στα ανατολικά της Χώρας ,μπορεί να αποδεσμεύσει όποτε θελήσει δυνάμεις αρκετές και χωρίς να κινδυνεύει από Χώρες που συνορεύει όπως η Συρία και το Ιράκ !

Τα κομμάτια του παζλ αρχίσουν να κουμπώνουν και δεν είναι τυχαία τα γεγονότα !

Αλλά ας τα πάρουμε τα πράγματα από την Αρχή και εδώ πρέπει να αποβάλουμε τις όποιες ευαισθησίες μας που έχει ο καθένας μας και να δούμε τα πράγματα κατάματα !

Έχουμε δώσει όλες τις "τρύπες του Αιγαίου" σε όποιον θέλει να ελέγξει με το πρόσχημα δήθεν της ανθρωπιστικής βοήθειας στους Λαθρομετανάστες όποια υπηρεσία θέλει και να καταγράψει προσωπικό ,αντιδράσεις  και μέσα .

Υπάρχει κάποιος Αξιωματικός του Λ/Σ σήμερα  που να μην γνωρίζει ότι εκτός των άλλων η αποβίβαση σε σημεία των νησιών μας απο λαθρομετανάστες γίνονται και ως πρόβες καταγραφής και μελλοντικής απόβασης Κομάντος ;

Υπάρχει κάποιος Αξιωματικός ή Στέλεχος της ΕΥΠ που να μην γνωρίζει ότι εκτός των ταλαίπωρων λαθρομεταναστών υπάρχουν και πράκτορες της ΜΙΤ σε κάθε καραβιά πεινασμένων που εν συνεχεία διασκορπίζονται στα κέντρα κράτησης ,όπου συγκεκριμένη κοινότητα επισκέπτεται και τα επιθεωρεί χωρίς καμιά αρμοδιότητα ;

Υπάρχει κανείς σοβαρός Αξιωματούχος που να μην γνωρίζει τι ακριβώς γίνεται στη Θράκη ;

Υπάρχει κανείς σοβαρός επιστήμονας που να πιστεύει ότι η Τουρκία είναι μια Χώρα που έχει τα μέσα, αλλά και τις γνώσεις για να βρει και να ανασύρει τη σορό του Πιλότου μετά από ολόκληρα 18 χρόνια ;

Πιστεύει κανείς σοβαρός στην Ελληνική Κυβέρνηση ότι η Τουρκία ξοδεύει χρόνο ,χρήμα και σκάφη για να βρει και να ανασύρει τη σορό του Τούρκου επειδή δήθεν λέει το υποσχέθηκε ο Ερντογάν στη κόρη του χαμένου Πιλότου;

Η άρνηση της Τουρκίας για βοήθεια (αν μιλάμε για ανθρωπιστική ενέργεια ) στην πρόταση του ΥΕΘΑ το επιβεβαιώνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο !

Η Τουρκία προς το παρόν ψάχνει στα διεθνή Ύδατα ...Όλοι όμως  γνωρίζουμε ότι Τούρκος έπεσε σε Ελληνικά νερά ....Τι θα συμβεί όταν μας ζητήσει γιατί θα το ζητήσει να κάνει έρευνα και σε Ελληνικά νερά ή σε αμφισβητούμενα σύμφωνα με την Τουρκία ;

Η αφορμή έχει δοθεί η πρόφαση θα είναι δήθεν ανθρωπιστική και εμείς θα βρεθούμε στη μέση !

Η Τουρκία δεν μπόρεσε να βρει τους πιλότους που έπεσαν από την Κατάρριψη του F-4 στις ακτές της Συρίας με το RADAR να καταγράφει ακριβώς το σημείο και χρειάστηκε η συνδρομή των Αμερικανών με βαθυσκάφος και θα βρει στα νερά του Αιγαίου μετά από 18χρόνια μια συντριβή ενός μαχητικού με τα ρεύματα να το έχουν μεταφέρει που μόνο ένας Θεός ξέρει ;

Οι καθημερινές πτήσεις των Κατασκοπευτικών-Καταγραφικών αεροσκαφών  CN-235 στο Αιγαίο πρέπει να μας χτυπάνε τα  καμπανάκια .

Ας όψονται  όμως κάποιοι στο Πολεμικό Ναυτικό που κατέβασαν πριν την ώρα τους τα Ναυτικής συνεργασίας του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού ,αλλά δεν είναι της Παρούσης ...Θα έρθει όμως η ώρα τους και για κάτι Φρεγάτες που ήταν "έτοιμες" !

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει δύο πολύ σοβαρά προβλήματα :
α)Δεν έχουμε στόχο και στρατηγική
 β) Ούτε ξέρουμε με ποιους... είμαστε και τι ακριβώς θέλουμε !

Η Ρωσία είναι στριμωγμένη και δεν πρόκειται να μας βοηθήσει όπως κάποιοι άστοχα πιστεύουν ...

Η Τουρκία δεν πρόκειται να κλείσει τα Στενά αποκλείοντας τον Ρωσικό Στόλο που θα έχει αποκλειστεί ούτως ή άλλως στη Μαύρη Θάλασσα από τα Πολεμικά του ΝΑΤΟ ,που θα εναλλάσσονται στη Μαύρη Θάλασσα.

η Τουρκία δεν κινδυνεύει από την Συρία ή Άλλες Χώρες γιατί έχει τις (Συστοιχίες A/A Patriot ) στα σύνορά της ,που στο τέλος οι Σύμμαχοι θα παρακαλάνε να τους πάρει για κοψοχρονιά (η Κινέζικη Απειλή πέτυχε ),αλλά και η κατάρριψη του Συριακού μαχητικού απέδειξε ότι η Συρία δεν πρόκειται να προχωρήσει σε κλιμάκωση αν και είχε και το λόγο και την ευκαιρία !

Ο Ερντογάν έκλεισε το πρόβλημα του στο εσωτερικό του με τις Δημοτικές εκλογές και ελέγχοντας την δικαιοσύνη αποφυλακίζει έμπειρους Στρατιωτικούς που δεν έχουν αποστρατευτεί ποτέ με αίτηση τους, δίνοντας το δικαίωμα να επανέλθουν στην ενέργεια  !

Εμείς είμαστε οι επόμενοι στη Λίστα και σίγουρα δεν πιστεύει κανείς ότι οι Ευρωπαίοι θα πολεμήσουν για εμάς επειδή ανήκωμεν είς την Ε.Ε

Η έρευνα είναι η αφορμή ...Ίσως κάποιοι να αποφάσισαν πως ήρθε η ώρα να βγάλουμε να πετρέλαια του Αιγαίου ,αλλά αυτό να ξέρετε ότι θα έχει τη μέθοδο του "ΣΟΚ" και η Ελλάδα δυστυχώς έχει αποδείξει ότι μαθαίνει και γρήγορα και δεν αντιδρά !

Εδώ όμως δεν πρόκειται για κόψιμο των Συντάξεων αλλά τον ακρωτηριασμό της Πατρίδος και δεν θα είναι τόσο εύκολα τα πράγματα ,αν και το σχέδιο του Ανθελληνισμού έχει μπει σε ενέργεια χρόνια τώρα !

Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτε και κανέναν αν αποφασίσουμε ότι θα αντιδράσουμε με ότι έχουμε και αν προετοιμάσουμε τον Λαό για αυτό που θα έρθει !

Πρώτα από όλα όμως πρέπει να το πιστέψουμε εμείς και να το κάνουμε γνωστό σε όλους φίλους Συμμάχους και Εχθρούς , παίρνοντας βέβαια και  τα κατάλληλα μέτρα !

Ίσως να είναι και η ώρα να ενώσουμε το ΥΠΕΞ και Άμυνας ώστε να λειτουργούν απο κοινού γιατί σήμερα αν το Άμυνας είναι σε υψηλό επίπεδο ακόμη και σε προσωπικό επίπεδο σχέσεων με Ηγέτες άλλων χωρών , δεν συμβαίνει το ίδιο και με το ΥΠΕΞ !

Χρειάζεται στρατηγική ,σχεδιασμός και εναλλακτικά Στρατιωτικά σχέδια έτοιμα ...Τώρα ! (Γιατί απλά τα γεγονότα όταν έρθουν  θα μας παρασύρουν πρίν το καταλάβουμε )
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top