GuidePedia

0

Του Λ.ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ 

Τις εγκαταστάσεις του ΝΑΤΟ στην Σμύρνη και τις διπλωματικές αποστολές των  ΗΠΑ επιχειρεί να εμφανίσει η Άγκυρα  ως στόχους των συλληφθέντων στην Ελλάδα Τούρκων που εμπλέκονται σε υποθέσεις τρομοκρατίας επί τουρκικού εδάφους. Και προς αυτή την κατεύθυνση κάνει σχετικές διαρροές σε τουρκικά ΜΜΕ, φορτώνοντας ένα πλέγμα στόχων στην πλάτη των συλληφθέντων ώστε να ενεργοποιήσουν σε βάρος όσο το δυνατόν περισσότερους είτε υπάρχουν στοιχεία και μαρτυρίες είτε όχι .

 Έτσι  μόνο σε μια ημέρα ο Τουρκικός τύπος εμφανίζει  να ετοίμαζαν για να χτυπήσουν οι συλληφθέντες ανοιχτά της Χίου με τον οπλισμό τους διαφόρων ειδών στόχους  - διαφορετικούς μεταξύ τους οι περισσότεροι. Ο λόγος που βάζουν οι Τούρκοι και μια ''δόση'' ...ΝΑΤΟ και ΗΠΑ είναι αφενός για να ενεργοποιήσουν την Ουάσιγκτον στο πλευρό τους όσο το δυνατόν περισσότερο, και για άλλες υποθέσεις και αφετέρου για να στρέψει την Συμμαχία και την Ουάσιγκτον κατά  ...χωρών που,κατά τους Τούρκους, ''διευκολύνουν'' τους φερόμενους ως τρομοκράτες. Και μια τέτοια επιχειρούν εδώ και πολλούς μήνες να εμφανίσουν την Ελλάδα - άλλο αν τελικά η σύλληψη από την ΕΛΑΣ και το Λιμενικό τους χάλασε αρκετα τα σχέδια. Άλλωστε παρόμοιες διαρροές είχαν κάνει και ...πριν υπάρξουν ...συλλήψεις!
Πάντως οι αμερικανοί είναι εκ των πραγμάτων ευκολόπιστοι σε κάτι τέτοια καθώς  η πρεσβεία τους στην Αγκυρα υπήρξε στόχος στο παρελθόν.

Οι ποικιλία ''στόχων''

Ας  δούμε με την σειρά την πληθώρα των - διαφορετικών - στόχων που ...εγκύρως εμφανίζουν :

ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΧΗ
: Η Milliyet με τον τίτλο: «Παρεμποδίστηκαν τρεις επιθέσεις σε τρεις πόλεις», γράφει ότι διαπιστώθηκε πως τα τρία μέλη του DHKP-C που συνελήφθησαν στο σκάφος «ΕΜΜΑ», ανοιχτά της Χίου, σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν τρεις επιθέσεις που θα προκαλούσαν θόρυβο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Milliyet το DHKP-C είχε ως στόχο να πραγματοποιήσει επιθέσεις κατά των ΗΠΑ οι οποίες το έκαναν να ζήσει δύσκολες μέρες στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Η οργάνωση σχεδίαζε επίθεση είτε στο Αρχηγείο Συμμαχικών Χερσαίων Δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην περιοχή Σιρίνγκερ της Σμύρνης, είτε στο προξενείο των ΗΠΑ στην περιοχή Κονάκ της Σμύρνης,γράφει η εφημερίδα,προφανώς μετά από σχετική διαρροή από αρμόδιες πηγές..

 ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΚΔΟΧΗ : Η Sabah  και με τον τίτλο: «Στόχος του DHKP-C ήταν τρεις πολιτικοί», γράφει ότι το DHKP-C του οποίου τα μέλη συνελήφθησαν σε επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας, έγινε γνωστό ότι ήταν ο Πρόεδρος της Τουρκικής Βουλής, κ.Τζεμίλ Τσιτσέκ, ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Μουαμέρ Γκιουλέρ και ο δήμαρχος της Άγκυρας, κ. Μελίχ Γκιοκτσέκ.

ΤΡΙΤΗ ΕΚΔΟΧΗ : Η Vatan γράφει για το θέμα στην πρώτη σελίδα με τον τίτλο: «Το υπ’ αριθμ. ένα πρόσωπο ο Ρωμιός κεμπαπτζής» και γράφει ότι αποκαλύφθηκε πως επικεφαλής του πυρήνα του DHKP-C στην Ελλάδα είναι ο Κωνσταντινουπολίτης, Κώστας Ζ. Τονίζεται ότι ο ελληνικός Τύπος αναφέρει πως οι τρεις DHKP-C που συνελήφθησαν στο σκάφος ετοίμαζαν τριπλή επίθεση στις 5 Αυγούστου, ημέρα της δίκης Εργκενεκόν, που αναμένεται να ληφθούν οι αποφάσεις. Στόχοι τους δε ήταν, γράφει η εφημερίδα, η Σιλιβριά (η περιοχή όπου βρίσκεται το δικαστήριο στο οποίο θα γίνει αύριο η δίκη Εργκενεκόν), η Τουρκική Εθνοσυνέλευση και η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα.

Τζίφος για Λαύριο

Βεβαίως είναι αυτονόητο ότι μια τέτοια επιχείρηση μεταφοράς όπλων είχε και κάποιο σκοπό-στόχο. Το θέμα μας δεν είναι αυτό: Είναι η ευκολία με την οποία οι ''αρμόδιοι'' στην Τουρκία διαρρέουν κατά το δοκούν πληροφορίες που εξυπηρετούν τους στόχους τους ( και ) κατά της Ελλάδας. Όπως έκαναν τόσους μήνες και χρόνια για το ...δήθεν στρατόπεδο εκπαίδευσης ''τρομοκρατών '' στο Λαύριο που ποτέ -και με την ''βούλα'' των ΗΠΑ - δεν επιβεβαιώθηκαν οι κατηγορίες τους...

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top