GuidePedia

0



Δε χωράει αμφιβολία οτι οι καιροί που ζούμε μοιάζουν να είναι η ...Εσχατιά του Αιώνα...

Παγκοσμιοποίηση (που μας παραπέμπει σε Παγκόσμια Κυβέρνηση), παρατεταμένη οικονομική κρίση, Ενεργειακό πρόβλημα, υπερπληθυσμός, πείνα, υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου, κατάργηση της δημοκρατίας και των ελευθεριών, "περίεργοι" περιφερειακοί πόλεμοι, διαφθορά και ξεπεσμός των πολιτικών ηγεσιών, ιλιγγιώδης έξαρση της τεχνολογίας, η πτώση του Ανθρώπου και η ισοπέδωση των ηθικών αξιών και αρχών, μας παραπέμπουν ευθέως στα μεγάλα ερωτήματα του αιώνα:
Πάμε πράγματι σε 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο;
Θα επιβεβαιωθούν τα γραφόμενα απο τους Αγιους Πατέρες μας;
Πριν απο λίγες μέρες, έπεσε στα χέρια μου μια καταπληκτική μελέτη-σπουδή, πάνω στα λεγόμενα "Μελλούμενα". Αυτά δηλαδή που προφήτεψε πρώτος ο Ιωάννης στην αριστουργηματική Αποκάλυψή του και ακολούθησαν (όσον αφορά την Χριστιανική Ορθοδοξία) οι Αγιοι Πατέρες Κοσμάς Αιτωλός (μεγαλομάρτυρας του Γένους, Διδάσκαλος και ισαπόστολος), Ιωσήφ Βατοπεδινός, Οσιος Αρσένιος ο Καππαδόκης και φυσικά ο Μέγας Γέρων Οσιος Παίσιος. Τη μελέτη-σπουδή αυτή την υπογράφουν οι Ανθέμιος και Γιώργος Προεστός και πραγματικά αξίζει κάποιος να αφιερώσει ένα κομμάτι απ το χρόνο του και να τη δεί πιο διεξοδικά.
Οι συγγραφείς δείχνουν να έχουν ξεσκονίσει στη κυριολεξία ό,τι εσχατολογικό κείμενο υπάρχει στη Χριστιανική γραμματεία και Φιλοσοφία. Αυτό όμως δεν αρκούσε για να συμπληρωθεί το πάζλ. Επρεπε, αναγκαστικά, να παραπεμφθούν και σε προφητικά κείμενα της Παλαιάς Διαθήκης, όσο κι αν αυτό μας...ξενίζει κάπως. Βλέπετε, υπάρχει έντονη η αντιπάθεια και η έχθρα μεταξύ Εβραίων και Ελλήνων, ιδίως στις μέρες μας, που, όπως αποδεικνύεται καθημερινά, οι Εβραιοσιωνιστές είναι αυτοί οι οποίοι και προχωρούν με ταχείς ρυθμούς την λεγόμενη Παγκόσμια Κυβέρνηση, μέσα απο μια αλληλουχία γεγονότων και κοινονικοπολιτικών ανατροπών σε παγκόσμιο επίπεδο. Επομένως, επόμενο και φυσικό ήταν να αναζωπυρωθεί η παλαιά έχθρα μεταξύ των δύο εθνοτήτων, που κρατούν τα σκήπτρα των δύο μεγαλύτερων θρησκειών.
Πέρα όμως απο τις οποιεσδήποτε διαπιστώσεις, έχουμε ...αρκετούς λόγους να...ανησυχούμε, μιας και τα κείμενα αυτά που επεξεργάστηκαν οι δύο συγγραφείς, όντως μας προειδοποιούν οτι πρόκειται να ζήσουμε ιστορικές μέρες.
Μέρες που θα φέρουν αλλαγές, τόσες και τέτοιες, που κυριολεκτικά θα αλλάξουν όλο το γεωπολιτικό και γεωκοινωνικό στάτους του πλανήτη. Κι αν μέχρι τώρα είδαμε να επαληθεύονται ορισμένα μόνο απο τα κομμάτια των προφητειών αυτών και επειδή ακριβώς επαληθεύτηκαν αυτά, δε μένει παρα να δούμε το...πώς τελειώνει το ..."έργο"!
Οπωσδήποτε, θα υπάρξουν και οι αντίλογοι. Οι οποίοι είναι και χρήσιμοι, αλλά και απαραίτητοι σε μια προσπάθεια να βγεί μια αξιοπρεπής άκρη σε όλο αυτό το μπερδεμένο κουβάρι των αποκαλύψεων που μας δίνει η Ορθοδοξία. Και το τονίζω αυτό, το "η Ορθοδοξία", μιας και κανένα άλλο χριστιανικό Δόγμα, δεν έδωσε ποτέ τέτοιας υφής και μεγαλωσύνης προσωπικότητες, που αναμφίβολα είχαν πάνω τους τη Θεία Χάρη. Πώς θα μπορούσε άλλωστε να γίνει διαφορετικά, μιας και όλα τα υπόλοιπα δόγματα, πηγάζουν μέσα απο τον - γεμάτο διαφθορά και πνευματικό σκοτάδι - καθολικισμό.
Αλλωστε, "τον Πάπα να καταράσθε, γιατί αυτός θα είναι η αιτία" είχε πεί ακόμη και ο ίδιος ο Πατρο-Κοσμάς και επειδή επρόκειτο για έναν απο τους πιο σοβαρούς ανθρώπους, δε μπορεί παρα να τον πάρουμε κι εμείς στα σοβαρά.
Ας προσπαθήσουμε λοιπόν κι εμείς με τη σειρά μας να αναλύσουμε, με τη σημαντική βοήθεια των δύο αυτών αξιόλογων ανθρώπων και συγγραφέων, όλα εκείνα τα "γραφτά" που θα μας δώσουν μια όσο το δυνατόν - πληρέστερη εικόνα για το τί μέλλει να δούμε και να ζήσουμε απο δώ και πέρα και να προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε το ΓΙΑΤΙ πρέπει να τα ζήσουμε και ΤΙ ΣΚΟΠΟΙ κρύβονται πίσω απ όλα αυτά.
Ενα κομμάτι, ένα μέρος αυτής της μελέτης, έχει αναρτηθεί σε μορφή βίντεο και σας το παρουσιάζουμε σήμερα. Ενα πολύ ενδιαφέρον βίντεο, μέσα στο οποίο αναλύονται μέρος προς μέρος και πολλές φορές στίχος με στίχο οι Γραφές, με πρωτοστατούσα φυσικά την Αποκάλυψη.
Μέσα απο το αποκαλυπτικό του κείμενο, ο Ιωάννης καλύπτει σχεδόν στο σύνολό του όλο εκείνο το ταραχώδες χρονικό διάστημα που θα μεσολαβήσει ΠΡΙΝ τον τελικό ερχομό του Ιησού ως Κριτή πλέον του κόσμου τούτου. Μέχρι τις μέρες μας, έχουν ήδη εκπληρωθεί πολλά σημεία του κειμένου. Σημεία όπως η επανίδρυση του κράτους του Ισραήλ (σημαντικότατο γεγονός και ουσιαστική ΑΦΕΤΗΡΙΑ όλων των μετέπειτα τρομακτικών γεγονότων), η ρίψη των δύο πυρηνικών βομβών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, η Ευρωπαική Ενωση (το Θηρίο με τα εννέα κεφάλια και τα δέκα στέμματα), η τεχνολογική ιλιγγιώδης ανάπτυξη, η επίσης τρομακτική ανάπτυξη του τουρισμού, η παγκόσμια οικονομική κρίση και Υφεση, η πείνα κλπ κλπ. είναι γεγονότα που τα έζησε η ανθρωπότητα στο πρόσφατο παρελθόν και τα ζεί ιδίως σήμερα.
Σειρά έχουν οι Αγιοι Πατέρες μας, που μέσω της Θείας τους Φώτησης, ερμήνευσαν σωστά το θεόπνευστο αυτό εσχατολογικό κείμενο και μας το παρέθεσαν πολλάκις μέσα απο τα λόγια τους και τις λεγόμενες "προφητείες" τους. "Προφητείες" που σχεδόν οι μισές απο αυτές, έχουν ΗΔΗ ΕΠΑΛΗΘΕΥΤΕΙ.
Οι μελετητές λοιπόν Ανθέμιος και Γιώργος Προεστός, μας δίνουν τη δική τους ανάλυση, μια ανάλυση που συγκλονίζει και βάζει πάρα πολλά κομμάτια του πάζλ στη θέση τους. Σημαντικότατο σημείο αυτής της έρευνάς τους, είναι η κατάληξη του συμπεράσματός τους πως η ...ίδια η Αμερική, φαίνεται σαν να...μην υπάρχει απο ένα σημείο και μετά κατά τη διάρκεια της αλληλουχίας των γεγονότων. Δεν φαίνεται - κυρίως αυτό! - να συμμετέχει ΚΑΘΟΛΟΥ στον επερχόμενο 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο!
Γιατί άραγε;
Η δική τους ερμηνεία στο πόνημα αυτό έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον να τη δούμε, μέσα απο το βίντεο που θα ακολουθήσει. Οπως επίσης, εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει και η εκπληκτικά ακριβής ανάλυση για το πώς θα κινηθούν οι Δυνάμεις που θα λάβουν μέρος στον πόλεμο αυτόν, γιατί εν τέλει η Κωνσταντινούπολη θα δοθεί εκεί όπου και ανήκε πάντα, δηλ. στην Ελλάδα, ποιοί θα είναι οι σκοποί του πολέμου αυτού και ποιούς εν τέλει εξυπηρετεί ο πόλεμος αυτός (δηλαδή ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΓΙΝΕΤΑΙ) κλπ.
Η έρευνα αυτή δε, αποκτά συγκλονιστικό χαρακτήρα, όταν αναφέρεται στις προφητείες του Κοσμά Αιτωλού για την Ελλάδα και τη δοκιμασία που αυτή ΠΡΕΠΕΙ να περάσει μέσω της πείνας και της μεγάλης κοινωνικής αναταραχής που υφίσταται. Ο Πατρο-Κοσμάς σε αφήνει...παντελώς άφωνο, με την καθαρότητα των λόγων του, μιας και αυτά που προείπε εκείνος πριν διακόσια περίπου χρόνια, σήμερα είναι απλώς ...Ιστορία!
Ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος λοιπόν, θα είναι ένα γεγονός που θα ΒΙΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ όσοι ζούμε αυτές τις μέρες. Και όσοι εν τέλει ΕΠΙΖΗΣΟΥΜΕ αυτού του άγριου και πολύνεκρου πολέμου, θα δούμε ακόμη πιο ιστορικής σημασίας γεγονότα να ξετυλίγονται μπροστά μας. Εχουμε, έτσι κι αλλιώς, πάρει μια...αρκετά δυνατή δόση απο αυτά τα γεγονότα, μιας και σήμερα τα ζούμε τόσο έντονα, που πολλοί απο μας έχουν χάσει ήδη το...μέτρο της λογικής... Για τον Θεό όμως και τους σκοπούς Του, δεν υπάρχει η ανθρώπινη λογική, ο ποία έχει πολύ στενά όρια. Και επειδή τα γεγονότα είναι τόσο καταιγιστικά, η ανθρώπινη λογική δεν μπορεί να τα μετρήσει στη σωστή τους βάση, οπότε και...χάνεται μέσα σε αυτά...

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top