GuidePedia

0

Λίγες μέρες μόλις μετά την κήρυξη της κατάπαυσης πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, έρχεται ο επικεφαλής της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην Αίγυπτο, Μοχάμεντ Μπαντιέ να δικαιολογήσει, χωρίς να το αντιλαμβάνεται, την πολιτική του «διαίρει και βασίλευε» που φέρεται να ακολουθούν οι Ισραηλινοί στη Μέση Ανατολή.
Μπορεί ένας άνθρωπος βγαλμένος από τα σπλάχνα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, ο πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι, να ήταν ο αρχιτέκτονας της συμφωνίας, ωστόσο, μιλώντας με τρόπο αποκαλυπτικό, καλύπτοντας και τον πρόεδρο, δεν άφησε την παραμικρή αμφιβολία ότι μία και μόνο φορά να πιαστούν απροετοίμαστοι οι Ισραηλινοί, αυτή θα είναι και η τελευταία τους.

Κι αν αυτό είναι εξαιρετικά πιθανό, ακόμη και με βάση τη στατιστική, αντιλαμβάνεται κανείς τα περιθώρια των κινήσεων της διπλωματίας, όταν στο έδαφος υπάρχουν άνθρωποι και κοινωνίες που είναι φορείς τέτοιων αντιλήψεων. Γι’ αυτό το αίμα στη Μέση Ανατολή θα εξακολουθεί να ρέει…
Τι είπε όμως το «αφεντικό» της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, ο Μοχάμεντ Μπαντιέ; Τα εξής καταπληκτικά: Αποκήρυξε τις ειρηνευτικές προσπάθειες με το Ισραήλ και κάλεσε σε Ιερό Πόλεμο (τζιχάντ) για την απελευθέρωση των παλαιστινιακών εδαφών. Τόνισε, ότι ο αντίπαλος (οι Ισραηλινοί) γνωρίζουν μόνο τη γλώσσα της ισχύος και πως οι συμφωνίες ειρήνευσης αποτελούν «παιχνίδι μέγιστης παραπλάνησης»!
Επίσης, υπογράμμισε σε όλους τους τόνους, ότι ο «ιερός πόλεμος» είναι… υποχρεωτικός για τους μουσουλμάνους! Πρόσθεσε όμως, ότι τα όπλα πρέπει να τα πάρουν στο «τελικό στάδιο» (πολύ «τελική λύση» μας θυμίζει αυτό…), αφού πρώτα επιτευχθεί ενότητα ανάμεσά τους.
Αυτό το τελευταίο είναι όλο το «ζουμί» των λεγομένων του ευγενικού, δημοκρατικού και ειρηνόφιλου αυτού ανθρώπου. Αφού η τζιχάντ είναι υποχρέωση για τους μουσουλμάνους και οι Ισραηλινοί είναι οι βασικοί αλλά όχι οι μόνοι αντίπαλοι, αφού για παράδειγμα κι εμείς στην Ελλάδα είμαστε «άπιστοι», τότε καλά κάνουν οι Ισραηλινοί να φροντίζουν με κάθε τρόπο να μην επιτευχθεί ενότητα των μουσουλμάνων, αφού μετά νομοτελειακά θα τους επιτεθούν!
Και δεν είναι μόνο αυτό. Αφού ενωθούν και πετάξουν τους Ισραηλινούς στη θάλασσα, όλοι εμείς οι υπόλοιποι «άπιστοι» θα πρέπει να τρέμουμε μην και δοθεί το πράσινο φως στους πιστούς του Αλλάχ να μας καταδιώξουν για να προσκυνήσουμε τον μεγάλο προφήτη! Άρα, εάν είμαστε λογικοί άνθρωποι και ενδιαφερόμαστε για την ασφάλειά μας, σύμφωνα πάντα με βάση το σκεπτικό του φωτισμένου Αιγύπτιου ισλαμιστή ηγέτη, τότε μάλλον κορόιδα είμαστε που δεν ασχολούμαστε κι εμείς με το διαίρει και βασίλευε, αφού δεν μας μένει τίποτε άλλο να κάνουμε για να προστατευθούμε.
Αν νομίζει κανείς ότι με τέτοια μυαλά είναι ποτέ δυνατόν να υπάρξει ειρήνη και να πιστέψει πραγματικά ότι μπορεί να υπάρξει ειρηνική συνύπαρξη, επαναλαμβάνουμε όχι μόνο στη Μέση Ανατολή, τότε ίσως εμείς είμαστε εμπαθείς και υπερβολικοί.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top