GuidePedia

0

Ο ψευδοπρωθυπουργός, Ιρσέν Κιουτσούκ, δήλωσε ότι σε δύο εβδομάδες θα ξεκινήσουν οι έρευνες της κρατικής Τουρκικής Ανώνυμης Εταιρείας Πετρελαίων (ΤΡΑΟ) στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου.
Το πλήρες άρθρο που ακολουθεί προέρχεται από την κυπριακή εφημερίδα Ο Φιλελεύθερος.

Σε δύο εβδομάδες οι έρευνες για υδρογονάνθρακες στα κατεχόμενα
Τη θέση ότι σε δύο εβδομάδες θα ξεκινήσουν οι έρευνες της Τουρκικής Ανώνυνης Εταιρείας Πετρελαίων (ΤΡΑΟ) για υδρογονάνθρακες στην κατεχόμενη Κύπρο, εξέφρασε την Τετάρτη ο ψευδοπρωθυπουργός Ιρσέν Κιουτσιούκ.
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο Ιρσέν Κιουτσιούκ μιλώντας ενώπιον του λεγόμενου υπουργικού και αναφερόμενος στις έρευνες που διεξάγει η Κυπριακή Δημοκρατία εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής της Ζώνης, δήλωσε προκλητικά ότι οι φυσικοί πόροι είναι κοινοί.
Ανέφερε ακόμα ότι το ψευδοκράτος έχει συνάψει «συμφωνίες» με την ΤΡΑΟ για έρευνες σε θάλασσα και ξηρά και ότι γίνονται προετοιμασίες προς αυτή την κατεύθυνση. Οι έρευνες στην ξηρά, είπε, θα ξεκινήσουν σε δύο εβδομάδες.
Ο ψευδοπρωθυπουργός είπε ακόμα ότι την Τρίτη το βράδυ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, με τον οποίο συζήτησαν για τις προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας να παρεμποδίσει την έναρξη πτήσεων προς τα κατεχόμενα, και όπως ανέφερε, οι δύο τους εκτιμούν ότι οι προσπάθειες αυτές θα αποτύχουν χάρην σε ενέργειες του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών.
Δήλωσε τέλος ότι οι προοπτικές για τον τουρισμό το 2012 είναι θετικές.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top