GuidePedia

0


Οι πρόεδροι της ΕΕ και της Ρωσίας είναι πολύ πιθανό να συζητήσουν τη συνεισφορά της Ρωσίας για τη σταθερότητα της ευρωζώνης κατά τις διήμερες επαφές τους στις Βρυξέλλες. Τα υφιστάμενα σχέδια ενίσχυσης των υπερχρεωμένων χωρών συμπεριλαμβάνουν οικονομική στήριξη μέσω του ΔΝΤ και του EFSF.
Η Ρωσία δήλωσε ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο παροχής οικονομικής βοήθειας μέσω του ΔΝΤ, αλλά ο πρωθυπουργός, Βλαντιμίρ Πούτιν, τον περασμένο μήνα κατέκρινε τη δομή του EFSF. Σύμφωνα με αξιωματούχους του EFSF, η Ρωσία είχε εκφράσει μερικούς μήνες νωρίτερα την επιθυμία να συνεισφέρει μέχρι και 10 δισ. ευρώ στην σταθερότητα της ευρωζώνης.
«Η Ρωσία κατέχει το 40% των αποθεμάτων της σε ευρώ και γι’ αυτό ενδιαφέρεται για τις εξελίξεις. Θα υπάρξουν περισσότερες συζητήσεις σήμερα και αύριο», δήλωσε πηγή της ΕΕ.
Γιατί τώρα κάτι μας λέει εμάς, ότι στη συνάντηση οι Ευρωπαίοι θα αρχίσουν τις γνωστές… αηδίες περί δημοκρατίας στη Ρωσία, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις και όλα θα γίνουν… μύλος αφού ο Πούτιν δεν έχει και ιδιαίτερη φήμη ανοχής απέναντι σε τέτοιες αναφορές;

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top