GuidePedia

0

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επιδρομή του στρατού με τανκ στη συριακή πόλη Χάμα, σύμφωνα με ακτιβιστές, μετά από τριήμερη απεργία συμπαράστασης στις αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις εδώ και ένα εξάμηνο. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως αντάρτες προσπάθησαν να σταματήσουν την επέλαση του στρατού, με αποτέλεσμα δύο στρατιωτικά οχήματα να καταστραφούν.
Ο αριθμός των στρατιωτικών που έχουν χάσει τη ζωή τους από τις επιθέσεις των λιποτακτών, που έχουν αρχίσει να οργανώνουν δικές τους μονάδες, έφθασε τους 46 δημιουργώντας σοβαρά ερωτηματικά για το αν πραγματικά μπορεί το καθεστώς να συνεχίσει επί μακρόν τη χρήση βίας μπροστά στο κίνδυνο διάλυσης του στρατεύματος.
Στο μεταξύ η Τουρκία ανακοίνωσε ότι επέτρεψε τη δημιουργία Γραφείου – Αντιπροσωπείας του Εθνικού Συμβουλίου της Συρίας (των αντικαθεστωτικών) στην Κωνσταντινούπολη, την ώρα που και δεύτερος τούρκος πολίτης βρήκε το θάνατο από πυρά στη Συρία καθώς μετέβαινε προς τη Σαουδική Αραβία για εργασία. Η κατάσταση στη Συρία, απασχόλησε και τις διμερείς συνομιλίες που είχαν στην Άγκυρα, ο τούρκος υπεξ Α. Νταβούτογλου με τον ιρανό ομόλογό του, Αλί Ακμπάρ Σαλεχί.
Από την πλευρά της η Γαλλία, με νέα παρέμβαση – δήλωση του αντιπροσώπου της στα Ηνωμένα Έθνη κατήγγειλε έμμεσα τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που αρνούνται να στηρίξουν μια απόφαση που «θα έσωζε ζωές στη Συρία», υπονοώντας το Ρωσικό και Κινεζικό βέτο. Αλλά και στις Βρυξέλλες, μια ημέρα πριν τη σημερινή Σύνοδο Κορυφής ΕΕ – Ρωσίας, πηγές του Συμβουλίου ανέφεραν ότι ανάμεσα στη Μόσχα και τις Βρυξέλλες υπάρχει χάσμα, σχετικά με την αντιμετώπιση της κατάστασης στη Συρία και τόνιζαν ότι το θέμα θα τεθεί στη διάρκεια των συνομιλιών που θα έχουν Μεντβέντεφ και Βαν Ρομπάϊ.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top