GuidePedia

0



Για απογοητευτικές εκτιμήσεις στο οικόπεδο «Αφροδίτη» της ΑΟΖ της Κύπρου κάνει λόγο ο ισραηλινός Τύπος, μετά και τη δημοσιοποίηση εκ μέρους της αμερικανικής εταιρίας Noble Energy ότι τα κοιτάσματα εκτιμώνται σε 3-9 τρις κυβικά πόδια.

Η Καθημερινή της Κύπρου επικαλείται πληροφορίες από τον ισραηλινό Τύπο και αναφέρει:

"Οπως γράφει η ισραηλινή οικονομική εφημερίδα “Globes”, η εκτιμώμενη ποσότητα είναι μικρότερη από την προηγούμενη εκτίμηση για 10 τρις κυβικά πόδια, καθιστώντας το κοίτασμα της «Αφροδίτης» μικρότερο από αυτό του «Λεβιάθαν», καθώς και του «Ταμάρ» στην ισραηλινή ΑΟΖ.


Εξάλλου, αναφέρεται ότι μετά την ανακοίνωση των εκτιμήσεων από τη Noble Energy σημείωσαν πτώση οι μετοχές της Delek Group και των θυγατρικών Avner Oil, Gas LP και Delek Drilling LP, εταίρων της αμερικανικής εταιρίας σε «Λεβιάθαν» και «Ταμάρ». Συγκεκριμένα, την Τρίτη η μετοχή της Delek Group υποχώρησε στο χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ κατά 1.3%.

Η εφημερίδα “Globes” αναφέρεται στη δυνατότητα εξαγοράς μεριδίου 30% στο οικόπεδο 12 από την Delek, μετά από έγκριση των κυπριακών Αρχών και προσθέτει ότι η πτώση των μετοχών του ομίλου Delek την Τρίτη αποτελεί στην ουσία «παράπλευρη απώλεια», εφόσον οι εταιρίες δεν έχουν αυτή τη στιγμή κάποια σχέση με την δραστηριότητα της Noble Energy στο οικόπεδο της κυπριακής ΑΟΖ".
ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top