GuidePedia

0

Ιδιαίτερα προκλητικές ήταν οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της ΠΓΔΜ, Zoran Stavreski, ο οποίος χτες, με αφορμή την απεργία των τελωνειακών στη χώρα μας, ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση την ελληνική χρεοκοπία.
Ο Stavreski, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Dow Jones Newswires, ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στην οποία κάνει έντονες προσπάθειες να γίνει μέλος, να κηρύξει την Ελλάδα σε καθεστώς χρεοκοπίας.
Ο υπουργός της γειτονικής χώρας-βλέποντας μάλλον την οικονομία των Σκοπίων να είναι στο κόκκινο, καθώς υπολογίζεται ότι από τις 80 συνολικά ημέρες που έχουν μείνει φέτος κλειστά τα τελωνεία μας, οι απώλειες για την ΠΓΔΜ υπολογίζονται σε 15 εκατ. ευρώ-έφτασε στα άκρα.
«Η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα χάος και είναι φανερό πως η Ευρώπη έχει αποτύχει έως τώρα να βρει μία καλή λύση», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο κ. Stavreski, μη ξεχνώντας να προσθέσει ότι η χρεοκοπία της Ελλάδας είναι σίγουρη.
Υπενθυμίζεται ότι οι ενταξιακές προσπάθειες της ΠΓΔΜ, έχουν παγώσει μετά το ελληνικό βέτο για το θέμα της ονομασίας της χώρας.


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top