GuidePedia

0


Άριστος Μιχαηλίδης-ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Όσοι δεν διάβασαν το έγγραφο του αρχηγού της Εθνικής Φρουράς, που δημοσιεύσαμε χτες, καλά κάνουν να το αναζητήσουν (www.philenews.com) και να το διαβάσουν.

Διότι μπορεί να απευθύνεται στους στρατιωτικούς και στους στρατιώτες, αλλά αφορά όλους τους Ελληνοκύπριους, γιατί ξεκαθαρίζει με πολύ παραστατικό τρόπο ποια είναι η κατάσταση στην Κύπρο.

Η κατάσταση, που όλοι βλέπουμε καθημερινά, αλλά τα τελευταία χρόνια, σαν να κλείνουμε τα μάτια, βολεμένοι πια στη ψευδαίσθηση ότι έτσι μπορεί να εξαφανιστεί η πραγματικότητα και μ΄ ένα μαγικό κι ανεξήγητο τρόπο να γίνουν όλα μέλι γάλα και να μην χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες.

Όταν φυσικά ανοίγει κάποιος τα μάτια, έστω και για λίγο, δεν μπορεί να μην βρεθεί ξανά μπροστά στην πικρή αλήθεια της κατοχής, με ό,τι αυτή συνεπάγεται. 
Ιδού, λοιπόν:

Ένας στρατιώτης, που υπηρετεί σε νευραλγικό πόστο, πήγε στα κατεχόμενα για ψώνια. Η ΜΙΤ, η Τουρκική Υπηρεσία Πληροφοριών, τον έβαλε στο στόχαστρο. Σε κάποιο κατάστημα, όταν μπήκε στο δοκιμαστήριο, τοποθέτησαν ένα πουκάμισο στα τσάντα του και τον συνέλαβαν για κλοπή. Τον ανέκριναν επί 24 ώρες και τελικά, του πρότειναν να γίνει πληρωμένος κατάσκοπος της ΜΙΤ, με αντάλλαγμα να κλείσουν την υπόθεση να μην φτάσει τίποτε στ΄ αυτιά του ΓΕΕΦ για να έχει συνέπειες.

Κι αυτό, δεν είναι κουβέντες του καφενέ, είναι η περιγραφή του αρχηγού προς τους διοικητές, που τους διαβεβαιώνει ότι η ειδική υπηρεσία της Εθνικής Φρουράς έχει ερευνήσει συγκεκριμένες περιπτώσεις και κατέχει βάσιμα στοιχεία, που αποδεικνύουν ότι υπάρχουν πολλές παρόμοιες περιπτώσεις.

Τους καλεί βεβαίως να μην πηγαίνουν στα κατεχόμενα διότι κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να τους μπαγλαρώσει η ΜΙΤ, αλλά σύντομα ο νέος αρχηγός ΓΕΕΦ θα καταλάβει ότι το πρόβλημα μας δεν είναι αυτό.

Το πρόβλημα είναι ότι η ελληνοκυπριακή κοινωνία, μαζί και οι στρατιώτες της και με καθοδήγηση από τους ηγέτες της, δεν θέλει πια να βλέπει ότι στην Κύπρο υπάρχει κατοχή, ότι οι τουριστικές επισκέψεις τους στην κατεχόμενη περιοχή είναι εύθραυστες, ότι ακόμα και όσοι πιστεύουν ότι έχουν ξεπεραστεί όλα τα προβλήματα με τους Τουρκοκύπριους αδελφούς τους και ήρθε η ώρα της επανένωσης, αργά ή γρήγορα ανακαλύπτουν με τον πιο βάναυσο τρόπο αυτό που δεν έπρεπε να φεύγει ποτέ από το μυαλό τους:

ότι τα κατεχόμενα ελέγχονται από την Άγκυρα, τον κατοχικό στρατό, τους πράκτορες της ΜΙΤ, τους Τούρκους επιχειρηματίες, τον Τούρκο πρέσβη. Και ότι το ψευδοκράτος δεν είναι μια περιοχή όπου ατυχώς κατοικούν αναγκαστικά τα παραστρατημένα μέλη της κυπριακής οικογένειας, οι Τουρκοκύπριοι. Είναι, όπως έγραφε στην Αφρίκα, ο Τουργκούτ Αφσάρογλου (27/7/2009) μια περιοχή όπου «η πλειοψηφία του πληθυσμού είναι από την Τουρκία, η νομισματική μονάδα είναι η λίρα Τουρκίας, την πολιτική την χαράσσει η Άγκυρα , σε θέσεις κλειδιά υπάρχουν εκ Τουρκίας, ο προϋπολογισμός ελέγχεται από την επιτροπή βοήθειας της Τουρκίας, οι καταθέσεις βρίσκονται σε υποκαταστήματα τουρκικών τραπεζών και οι δέσμες οικονομικών μέτρων είναι έργο της Άγκυρας».

Όσοι ξεγελιούνται από την ευφορία της διακίνησης και της μακράς «ειρηνικής περιόδου», αλλά και από τις ψευδαισθήσεις που δημιουργεί η ηγεσία με την «κυπριακή λύση» και τους καφέδες του Βοσπόρου, μπορεί να νομίζουν ότι είναι ιδανικές οι συνθήκες και το κλίμα «καλής γειτονίας», που ζούμε τα τελευταία χρόνια. Ας ρωτήσουν και τη ΜΙΤ όμως. Ας ρωτήσουν και τους Τουρκοκύπριους, που ενοχλήθηκαν όταν τους ζήτησαν να δείχνουν στα οδοφράγματα τις ταυτότητες της Κυπριακής Δημοκρατίας και όχι του ψευδοκράτους.


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top