GuidePedia

0


''Αν χρειαστεί θα πολεμήσουμε'', λέει ο Τούρκος πρωθυπουργός

Του Νίκου Στέλγια
“Θεωρείτε ότι η περσινή επίθεση του Ισραήλ στο πλοίο 'Μαβί Μαρμαρά' είναι αιτία πολέμου;”. “Αν χρειαστεί θα πολεμήσουμε”. Αυτή τη σύντομη, ιστορική τοποθέτηση πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απαντώντας σε ερώτηση του αμερικανικού ειδησεογραφικού δικτύου PBS.
Μιλώντας στο αμερικανικό κανάλι μόλις λίγες ώρες μετά την κρίσιμη συνάντησή του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, ο κ. Ερντογάν άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας πολεμικής αναμέτρησης ανάμεσα στη χώρα του και στο Ισραήλ.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός κατηγόρησε τη διεθνή κοινή γνώμη και κυρίως τη Δύση και τις ΗΠΑ για “διπρόσωπη διπλωματία”. “Δίχως την άδεια του Ισραήλ δεν μπορείτε να εισαγάγετε στην Παλαιστίνη ούτε ένα κιβώτιο με ντομάτες. Οι Παλαιστίνιοι ζουν με μια τέτοιου είδους πολιορκία. Είναι δυνατόν να συμβαδίζει αυτή η πολιορκία με τη Διεθνή Συνθήκη Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων; Γιατί σιωπά η ανθρωπότητα; Γιατί σιωπά ο κόσμος; Γιατί δεν δείχνουν ενδιαφέρον για τους Παλαιστίνιους”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρωθυπουργός.
Ο κ. Ερντογάν επανέλαβε ότι σε περίπτωση που το Ισραήλ δεν απολογηθεί για την περσινή επίθεση, δεν άρει το εμπάργκο στη Γάζα και δεν πληρώσει αποζημίωση στην Τουρκία, η χώρα του δεν πρόκειται να ομαλοποιήσει τις σχέσεις της με το Τελ Αβίβ.
Άγκυρα: Αναμενόμενη η ένταση στον εναέριο χώρο της Κύπρου
Μιλώντας στο www.kathimerini.com.cy, τουρκική πηγή τόνισε ότι η νέα ένταση στον εναέριο χώρο της Κύπρου είναι αναμενόμενη και έχει τον χαρακτήρα της “αυστηρής προειδοποίησης” προς τη Λευκωσία. Η ίδια πηγή τόνισε ότι θεωρεί πιθανή την κορύφωση της έντασης στον εναέριο χώρο μετά τη συνάντηση Ομπάμα – Ερντογάν.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top