GuidePedia

0



Ο κ. Ερντογάν από περιφερειακός ηγέτης πίστεψε ότι έγινε παγκόσμιος ηγέτης. Η στάση του στο διεθνές πεδίο είναι τόσο αλαζονική , ανεδαφική και ανερμάτιστη που προκαλεί έκπληξη.  Στην ομιλία του στα Η.Ε τα έβαλε με όλους και με όλα.

Κατηγόρησε τον ΟΗΕ για τη Σομαλία, τα έβαλε με το Ισραήλ ότι δεν σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και ζήτησε από τον Γενικό Γραμματέα να σταματήσει τους Ελληνοκυπρίους, γιατί αν δεν το κάνει θα αναλάβει εκείνος με τις γνωστές μεθοδεύσεις του να λύσει το πρόβλημα.

Οι ενέργειές του δείχνουν φόβο και πανικό. Μια χώρα που έχει τεράστιο εσωτερικό πρόβλημα και κινδυνεύει με διαμελισμό δεν μπορεί να έχει τέτοια στρατηγική στην εξωτερική της πολιτική. 

Κατηγορεί το Ισραήλ τη στιγμή που τα αεροσκάφη της χτυπούν ανελέητα αμάχους στο  Β. Ιράκ.  Υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη στιγμή που υπάρχουν χιλιάδες πολιτικοί κρατούμενοι στις φυλακές  της χώρας  και απαγορεύει την κυκλοφορία βιβλίων πριν ακόμα εκδοθούν!

Κατηγορεί την Κύπρο  για τις έρευνες πετρελαίου. Η Κύπρος , όμως, ασκεί νόμιμα δικαιώματά της και δεν παρανομεί, όπως κάνει η Άγκυρα με την υπογραφή συμφωνίας για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας με το ψευδοκράτος.

Αγνοεί την ασπίδα προστασίας  της Κύπρου τόσο από την Αμερική, όσο και από τη Ρωσία.

Βγάζει το Στόλο της για βόλτες στη Μεσόγειο ενώ ξέρει ότι δεν μπορεί να ρίξει ούτε μια πέτρα με σφενδόνη στην περιοχή. Αγνοεί επίσης ότι θέτει σε κίνδυνο και τον αγωγό Nabbucco που θα της αποφέρει κέρδη.

Φυσικά το ερώτημα είναι, γιατί τα κάνει όλα αυτά; Οι ΗΠΑ θέλουν  από την Τουρκία να συσπειρώσει όλους τους Σουννίτες και καλλιεργούν το όραμα του νεοοθωμανισμού.

Σκοπός είναι φυσικά η διάσπαση του Ισλάμ και το στρίμωγμα των Σιιτών, δηλαδή του Ιράν.

Έστω, ας υποθέσουμε ότι όλα αυτά γίνονται. Πιστεύει κανείς στην Άγκυρα ότι οι υπόλοιποι Σουννίτες θα της χαρίσουν τη Μεσόγειο;

Ο κ. Ερντογάν έχει προσωπική εμπειρία από τη στάση των Αδελφών Μουσουλμάνων στην Αίγυπτο.

Η πολιτική των μηδενικών προβλημάτων που ξεκίνησε με πολλές ελπίδες μετατράπηκε σε πολιτική προβλημάτων με όλο τον κόσμο.

Καλό θα ήταν να ξανασκεφτούν και να επανασχεδιάσουν την εξωτερική τους πολιτική, για το καλό το δικό τους , αλλά και για την παγκόσμια ειρήνη.
ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top