GuidePedia

0



Την πρώτη αστική αγωγή εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας αναφορικά με την τραγωδία στην Κύπρο και την Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» κατέθεσε η σύζυγος και τα δύο τέκνα του Επικελευστή Μιχάλη Ηρακλέους ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά το συμβάν.

Στην αγωγή αναφέρεται χωρίς καμία περιστροφή πως ο Μιχάλης Ηρακλέους έχασε τη ζωή του στην βάση στο Μαρί κατά την έκρηξη της 11ης Ιουλίου 2011 «ως αποτέλεσμα της εγκληματικής αμέλειας του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και άλλων φορέων της κρατικής εξουσίας της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Με την αγωγή της η οικογένεια Ηρακλέους, δηλαδή οι ενάγοντες, αξιώνουν από το Δικαστήριο τα κάτωθι:

> Γενικές και ειδικές αποζημιώσεις για το θάνατο του Μιχάλη Ηρακλέους, που προκλήθηκε κατά παράβαση του δικαιώματος σεβασμού της ανθρώπινης ζωής του ως και της οικογενειακής και ιδιωτικής ζωής των εναγόντων και σαν αποτέλεσμα εγκληματικής αμέλειας και που αποστέρησε τους ενάγοντες για πάντα από το λατρευτό πατέρα / σύζυγο τους και τους προκάλεσε σοκ, ψυχική οδύνη και οικονομικές ζημιές.

> Τιμωρητικές αποζημιώσεις, λόγω της εγκληματικής και απάνθρωπης συμπεριφοράς των υπευθύνων έναντι των θυμάτων της έκρηξης και των εναγόντων.

> Οποιαδήποτε άλλη παρεμπίπτουσα ή και δίκαιη θεραπεία ήθελε κρίνει πρέπουσα το Δικαστήριο

> Νόμιμο τόκο προς 8% από την ημερομηνία των πιο πάνω παραβιάσεων σε σχέση με τους ενάγοντες.

> Έξοδα πλέον ΦΠΑ.


Αξίζει να σημειωθεί πως ο δικηγόρος της οικογένειας και πρώην δικαστής στο ΕΔΑΔ Λουκής Λουκαΐδης πριν από την καταχώρηση της αγωγής απέστειλε στο Γενικό Εισαγγελέα Πέτρο Κληρίδη σχετική γνωστοποίηση βάσει του άρθρου 67 των Περί Αστικών Αδικημάτων Νόμου, καθώς, τα γεγονότα επί των οποίων στηρίζονται τα εν λόγω αστικά αδικήματα συνιστούν, σύμφωνα με τον Λ. Λουκαΐδη, το κακούργημα της ανθρωποκτονίας.


Με βάση τον Ποινικό Κώδικα, το κακούργημα της ανθρωποκτονίας τιμωρείται μέχρι και με ισόβια κάθειρξη.


Το www.defence-point.gr και η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ & ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ έχουν πολλάκις υπερασπιστεί τους χειρισμούς της κυβέρνηση Χριστόφια ειδικά στο ζήτημα της εξόρυξης υδρογονανθράκων, παρά το γεγονός πως σε πολιτικό και ιδεολογικό επίπεδο, ειδικά στο θέμα το πώς αντιμετωπίζει το ΑΚΕΛ το θέμα «Ελληνισμός» και «Κύπρος» υπάρχει χαώδης διαφορά.


Όπως λοιπόν προσπαθούμε, αντιλαμβανόμενοι τις δυσκολίες των αντικειμενικών πραγματικοτήτων, να βοηθήσουμε και να υποστηρίξουμε ανθρώπους που προσπαθούν να «ξεχάσουν» πως είναι πρωτίστως Έλληνες εάν οι πρωτοβουλίες τους ενισχύουν τον Ελληνισμό, έτσι και τώρα θα πρέπει να σταθούμε απέναντί τους και να ζητήσουμε να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους ως πολιτικοί άνδρες και να βοηθήσουν στο να επέλθει «κάθαρση».


Ας παραδεχτούν πως προσκολλημένοι σε ιδεολογήματα του παρελθόντος έχουν επιφέρει τρομακτικό πλήγμα στην οικονομία, την ασφάλεια και το ηθικό του Κυπριακού Ελληνισμού, ας προσπαθήσουν να κάνουν το καθήκον τους από εδώ και πέρα, όχι αναφορικά με το τι… γουστάρει ο κύριος Ερντογάν ή οι στρατηγοί και τα… τσιράκια τους στον κατεχόμενο τομέα, αλλά με το τι ακριβώς είναι το χρειάζεται το δοκιμαζόμενο έθνος το οποίο είτε στην Ελλάδα είτε στην Κύπρο «παίζει» την ύπαρξή του για τον 21ο αιώνα.

Εάν ο Δ. Χριστόφιας αισθάνεται πως πρέπει να υπερασπιστεί πλέον το εαυτό για τις αποφάσεις που πήρε ας παραιτηθεί και ας αφιερώσει το υπόλοιπο του βίου του στην υστεροφημία του διότι ως ένας γνήσιος ιδεολόγος θα αντιλαμβάνεται πως το όνομα αυτού στην Ιστορία θα περάσει ως του ανθρώπου που για να μη δυσαρεστήσει τον έναν δικτάτορα της Μέσης Ανατολής, ο οποίος είχε όμως συμμαχήσει με τους Τούρκους, δεν δίστασε να θέσει σε κίνδυνο ολόκληρο το οικοδόμημα που ο Κυπριακός Ελληνισμός έχτιζε από το 1974 και μετά…



ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top