GuidePedia

0


Πέντε μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, ανάμεσά τους ένας αξιωματικός, σκοτώθηκαν σε ενέδρα αγνώστων, στο βορειοδυτικό Ιράν, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, όπως δήλωσε σήμερα ένας τοπικός αξιωματούχος τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Fars.
«Πέντε αστυνομικοί έγιναν μάρτυρες όταν το όχημά τους καταστράφηκε από τρομοκράτες», δήλωσε ο Χαμίντ Αχμαντιάν, νομάρχης του Μακού. Οι Φρουροί της Επανάστασης, επίλεκτη δύναμη του ιρανικού στρατού, εξαπέλυσε στις 16 Ιουλίου μία ευρεία επιχείρηση εναντίον των βάσεων των Κούρδων της αυτονομιστικής οργάνωσης PJAK (Κόμμα για την Ελεύθερη Ζωή στο Κουρδιστάν) στα βορειοδυτικά της χώρας και, όπως αναφέρουν, έχουν σκοτώσει περισσότερους από 50 αντάρτες.
Ο Ιρανικός Στρατός έχει επιβεβαιώσει ότι 8 άνδρες του έχουν χάσει τη ζωή τους στις συγκρούσεις.
Λίγες ώρες αργότερα ανακοινωνόταν ότι το PKK έδωσε εντολή αποχώρησης από το Ιράν των μαχητών του «ιρανικού σκέλους» της οργάνωσης (PJAK), οπότε αναμένεται να διαπιστωθεί εάν το συγκεκριμένο μέτωπο θα ηρεμήσει. Υπενθυμίζεται ότι οι Ιρανοί χρησιμοποίησαν δυνάμεις πυροβολικού για να πλήξουν στόχους εντός του Ιρακινού Κουρδιστάν…

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top