GuidePedia

0

Άποψη-απάντηση στο άρθρο του Χ.Μηνάγια.
Το χθεσινό άρθρο του κ.Χ. Μηνάγια προκάλεσε πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Επιλέξαμε ένα από τα πολλά σχόλια-απόψεις που μας εστάλησαν. Νομίζουμε ότι συμπληρώνει με την αντίθεσή της το πολύ ενδιαφέρον άρθρο του κ.Μηνάγια και ελπίζουμε να τροφοδοτήσει περισσότερο διάλογο.

Ενδιαφερον παρουσιαζει η ημερολογιακη καταγραφη απο τον αποστρατο κ. Μηναγια σειρας γεγονοτων που διαμορφωσαν οι Τουρκιοι, οπως αναφερει, μεχρι την ακυρωση των τελικων φασεων των συο τουρκικων ασκησεων. Τα γεγονοτα ειναι ολα ετσι οπως αποτυπωθηκαν ειτε στον τουρκικο τυπο ειτε στην ιστοσελιδα του τουρκικα ΓΕΕΘΑ. Ομως απο την καταγραφη λειπουν - υποθετω τυχαια - και καποια αλλα που και αυτα ηταν δημοσιως γνωστα. Δεν θελω να πω οτι υποκρυπτεται καποια σκοπιμοτητα απο την ελλειψη, αλλα καλο ειναι, αφου ειναι γνωστα να τα μαθουν και οι αναγνωστες του κ. Μηναγια που απ΄' οτι φαινεται - και γραφει - παρακολουθει τα τεκταινομενα στην γειτονικη χωρα.

Ας δουμε τα στοιχεια αυτα-  που ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ στην καταγραφη του κ. Μηναγια -  χαριν του ...ιστορικου του μελλοντος:

-1Το Σαββατο 21-5-2011 ο προεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Ντιντιμ (Διδυμων ) του κυβερνωντος κομματος ΑΚΡ εκανε δηλωση  για την ελληνικότητα του Αγαθονησίου και του Φαρμακονησίου. Συγκεκριμενα σύμφωνα με είδηση που καταχωρήθηκε σε μπλογκ με την ονομασία Bighaber, ο Πρόεδρος της νομαρχιακής επιτροπής του ΑΚΡ στα Δίδυμα κ. Αμπντουρραχίμ Οζτούρκ σε γραπτή του δήλωση στις 21 Μαϊου 2011 σχετικά με τα νησιά Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι είπε ότι οι ιστορικές πληροφορίες που δίδονται αναφορικά με την κατάσταση των νησιών αυτών είναι λανθασμένες και ότι αυτές χρησιμοποιούνται για πολιτικό όφελος. Ακόμα είπε ότι και ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος DP κ. Ζεϊμπέκ που πρόσφατα ανέλαβε την ηγεσία του κόμματος και είναι ευυπόληπτος πολιτικός, έγινε όργανο σε αυτές τις ενέργειες. Όμως, οι ιστορικές πραγματικότητες δεν έχουν σχέση με αυτούς τους ισχυρισμούς και - προσεξτε - πρόσθεσε  :
 «Oι δηλώσεις του Συνταγματάρχη εν αποστρατεία και υποψήφιου βουλευτή του Δημοκριτικου Κομματος (DP) Γιαλίμ είναι λανθασμένες. Για τα νησιά Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι που είναι εντός των Δωδεκανήσων υπάρχει Συμφωνία η οποία δείχνει ότι είναι ελληνικό έδαφος και υπογράφηκε από τον αξιότιμο Ινονού.»
Είναι απαράδεκτο να λέγεται  –είπε στην συνεχεια ο κ Οζτούρκ- ότι το κυβερνών κόμμα ΑΚΡ παρέμεινε θεατής στο να περάσουν στην Ελλάδα τα νησιά αυτά.Τα νησιά αυτά πέρασαν στους Ελληνες το 1947 με τη Διεθνή Συμφωνία της Ιταλίας, δια χειρός του Ισμέτ Ινονού. Μετά την ανταλλαγή το 1924 δεν έμεινε τουρκικός πληθυσμός σε αυτά τα νησιά.Ο κ. Οζτούρκ κάλεσε το DP να ζητήσει συγγνώμη και να πεί ότι τα νησιά αυτά δεν είναι τουρκικά και ότι ενημέρωσαν λανθασμένα τον τουρκικό λαό.
Σημειωση συντακτη 1: Φοβερη δηλωση οπως καταλαβαινει καθε νοημων Ελληνας. Υιοθετει πληρως τις ισχυουσες Διεθνεις Συμβασεις και συμφωνιες και αποκαλυπτει, με την επικληση και της υπογραφης Ινονου, το ανιστορητο των ισχυρισμων περι ''γκριζων ζωνων'' στην περιοχη.Παρολο που αναρτηθηκε σε τουρκικο ιστοτοπο αλλα και μεταδοθηκε απο το Αθηναικο Πρακτορειο (ΑΠΕ) στις 24-05-2011 η σημαντικη αυτη αναφορα ΔΕΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΤΑΙ.

-2. Οπως ειναι γνωστο  Προεδρος του ακραιου, μικρου ''Δημοκρατικου Κομματος'' κ. Ζεϊμπέκ, πριν από 
περίπου 15-20 ημέρες, είχε προβάλει τον ισχυρισμό ότι τα εν λόγω δύο νησιά 
«τελούν από το 2004 υπό ελληνική κατοχή». Επισης στις 18-5-2011 ο αποστρατος συνταγματαρχης και υποψηφιος  βουλευτης του  ''Δημοκρατικου Κομματος'' ειχε επιχειρησει να αποβιβαστει στο Αγαθονησι για προεκλογικους λογους
Μετα το τμημα του Δημοκρατικου Κόμματος  στη Σμυρνη ειχε ανακοινωσει την κλιμακωση: Οτι  «αρχικά θα κάνουμε μία συγκέντρωση στο Ντίντιμ και στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε με τον Πρόεδρό μας Κεµάλ Ζεϊµπέκ, με σκάφη, για να υψώσουμε τουρκική 
σημαία στα νησιά.(σσ Αγαθονησι και Φαρμακονησι) Ελπίζω να μην μας εμποδίσουν».Ηδη απο . 
Ωστόσο, απο τις 24-5-2011 ο σύμβουλος του Προέδρου του κόμματος επί θεμάτων Τύπου, κ.Εμίν Βαρόλ, 
απαντώντας σε ερώτηση του ''Αθηναικου Πρακτορειου Ειδησεων'' (ΑΠΕ-ΜΠΕ) -που δημοσιευτηκε αυθημερον - είπε ότι θα γίνει μόνον η συγκέντρωση 
στο Ντίντιμ και ότι δεν προβλέπεται μετάβαση στα νησιά.
Σημειωση συντακτη 2: Δηλαδη το θεμα που ειχαν φουσκωσει καποιοι τοπικα ειχε κλεισει απο τοτε και δεν ηταν ανοιχτο οπως αναφερει ο κ. Μηναγιας ο οποιος ΔΕΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ αυτη την εξελιξη.Μαλιστα αυτο επιβεβαιωθηκε και στην  πραξη- η εκδηλωση δηλαδη περιοριστηκε στην παραλια των Διδυμων ...

-3.Ο ελληνικος τυπος  γραφει στις 25-5-2011 (πχ ΤΑ ΝΕΑ) οτι ''ηδη η πρωτοβουλία του ηγέτη του  ∆ηµοκρατικού Κόµµατος κ. Κεµάλ Ζεϊµπέκ  έχει προκαλέσει απανωτά διαβήµατα της Ελλάδας στην τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα αλλά και απευθείας στο τουρκικό ΥΠΕΞ, µε την ελληνική πλευρά να δηλώνει ότι θα εφαρµόσει όσα υπαγορεύει ο νόµος'' .
Σημειωση συντακτη 3: Για να γραφεται στις 25-5 οτι εχουν γινει ''απανωτα διαβηματα'' σημαινει οτι εχουν γινει τουλαχιστον απο την προηγουμενη (24-5 ή 23-5 ή και 22,21,κλπ). Η σημαντικη αυτη διασταση των ελληνικων διαβηματων ΔΕΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΤΑΙ στην περιγραφη του κ. Μηναγια...Σαν να μην εγιναν...

ΤΕΛΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΗ:
Ισως να υπαρχουν - και υπαρχουν, υποθετουμε - και αλλα γεγονοτα που αγνοουμε.Ομως τα παραπανω ηταν ΔΗΜΟΣΙΑ γνωστα και διεφυγαν της προσοχης του κ. Μηναγια. Δεν  μπορει κανεις να ισχυριστει οτι τα παρελειψε συνειδητα - αλλωστε καθως εχει και συγγραφικο εργο ξερει οτι για να βγαλεις συμπερασματα στις αναλυσεις που κανεις ΠΡΕΠΕΙ να εχεις ολα τα δεδομενα.Και αυτο γιατι -οπως κλεινει ο ιδιος το αρθρο του - ''ολα αυτά θα πρέπει να τύχουν ιδιαίτερης προσοχής στο μέλλον και ειδικά κατά την ανάλυση των εσωτερικών προβλημάτων της Τουρκίας (σ.σ. κρίση μεταξύ πολιτικής και στρατιωτικής εξουσίας), που παράλληλα επηρεάζουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την ασφάλεια πολύ ευαίσθητων εδαφικών μας περιοχών, διότι εσφαλμένες εκτιμήσεις θα έχουν ως αποτέλεσμα να μας οδηγούν σε κινήσεις «καλής θέλησης» προς την τουρκική πλευρά χωρίς να υπάρχει λόγος''.

 ΑΛΛΑ, ΘΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΑΜΕ ΕΜΕΙΣ, ΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΛΕΙΠΟΥΝ - εστω απο λαθος - ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΣΦΑΛΜΕΝΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΜΕ ΣΩΣΤΑ  ΤΥΧΟΝ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ''ΚΑΛΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ'' ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΝΟΥΜΕ  ΣΤΑΘΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΓΙΩΣ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟΚΑΠΗΛΕΣ ΡΗΤΟΡΕΙΕΣ!.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top