GuidePedia

0

Η CIA θα εγκατασταθεί στο καταφύγιο του Μπιν Λάντεν για να διεξάγει έρευνες για την ανάκτηση νέων στοιχείων αναφορικά με την Αλ Κάιντα.
Το Ισλαμαμπάντ αποφάσισε να επιτρέψει σε ομάδα ειδικών από της CIA να εξετάσει με κάθε λεπτομέρεια την οικία στην οποία βρέθηκε και σκοτώθηκε ο Οσάμα Μπιν Λάντεν. Η κυβέρνηση του Πακιστάν θα δώσει τον χρόνο στους αμερικανούς πράκτορες να προχωρήσουν σε μία πιο ενδελεχή έρευνα αναφορικά με την περεταίρω ανακάλυψη στοιχείων που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στον πόλεμο ενάντια στην Αλ Κάιντα.
Η συγκεκριμένη κίνηση είναι απόλυτα λογική αφού από το οίκημα έχουν περάσει έως τώρα οι «μη ειδικοί», δηλαδή η ομάδα των SEAL που εκτέλεσε την αποστολή εξόντωσης του αρχηγού της Αλ Κάιντα, αλλά είναι προφανές πως δεν θα ήταν σε θέση να ανακτήσει στοιχεία τα οποία απαιτούν εμπειρία και ειδικό εξοπλισμό για να ανακαλυφθούν. Εκτός όμως της επιτόπιας έρευνας το κλιμάκιο της CIA θα εξετάσει και υλικό το οποίο έχει κατασχεθεί και από τις δυνάμεις ασφαλείας της χώρας.
Οι εξελίξεις και οι ανακοινώσεις αναφορικά με τα ευρήματα αναμένονται με ενδιαφέρον. Φυσικά μόνο τυχαία, σε σχέση με τις προαναφερθείσες εξελίξεις, δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και η επίσκεψη της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον στο Πακιστάν, για πρώτη φορά μετά την επιτυχή επιχείρηση εξόντωσης του Οσάμα Μπιν Λάντεν στο Πακιστάν.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top