GuidePedia

0
Εκρηκτική είναι η κατάσταση στη γειτονική Συρία. Δυνάμεις ασφαλείας εισέβαλαν νωρίς σήμερα στο προάστιο Ντούμα της Δαμασκού, ανοίγοντας πυρ εναντίον άοπλων πολιτών. Αυτόπτες μάρτυρες κάνου λόγ για δεκάδες συλλήψεις και τραυματίες.
Την ίδια ώρα πάνω από 3.000 άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας εισέβαλαν με άρματα μάχης στην πόλη Ντεράα της νότιας Συρίας, με αποτέλεσμα να έχουν σκοτωθεί και να έχουν τραυμαστεί δεκάδες άτομα, σύμφωνα με στελέχη οργανώσεων προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Μέλη οργανώσεων εκφράζουν φόβους ότι οι δυνάμεις του Ασαντ ετοιμάζουν επίθεση στην πόλη Νάουα μετά τις πληροφορίες ότι εκσκαφείς και στρατιωτικά οχήματα κατευθύνονται προς τα εκεί. Χιλιάδες κάτοικοι της πόλης ζήτησαν στη διάρκεια της κηδείας διαδηλωτών, την ανατροπή του Σύρου προέδρου.
Σύμφωνα με οργανώσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, πάνω από 350 πολίτες έχουν χάσει τη ζωή τους από τότε που άρχισε η λαϊκή εξέγερση, τον περασμένο μήνα. Το ένα τρίτο αυτών σκοτώθηκαν τις τελευταίες τρεις ημέρες καθώς κλιμακώθηκε η λαϊκή εξέγερση κατά του προέδρου της χώρας Μπασάρ αλ-Ασαντ.


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top