GuidePedia

0
Τη δεύτερη συνάντηση σε διάστημα δύο μηνών θα έχουν στις 7 Ιανουαρίου, στο Ερζερούμ της Τουρκίας, οι Γιώργος Παπανδρέου και Ταγίπ Ερντογάν. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου των Τούρκων πρεσβευτών, στην οποία ο Έλληνας πρωθυπουργός προσκλήθηκε από τον Τούρκο ομόλογό του.Όπως αναφέρουν τα Νέα, πέρα από την ομιλία του Γ. Παπανδρέου ενώπιον του τουρκικού κατεστημένου,
η οποία και μόνο ως γεγονός έχει ενδιαφέρον, διπλωματικές πηγές εκτιμούν πως δεν πρέπει να αναμένεται κάτι περισσότερο, καθώς αμφότερες οι πλευρές ορίζουν ως νέο ορόσημο των όποιων εξελίξεων τον ερχόμενο Ιούνιο, μετά τις βουλευτικές εκλογές στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι διερευνητικές επαφές για το Αιγαίο «έχουν μπει στα δύσκολα», ιδιαίτερα σε μία χρονιά που είναι προεκλογική για τον Ταγίπ Ερντογάν και άρα θεωρείται απίθανο να υπάρξει η όποια υποχώρηση από τις τουρκικές θέσεις.

Να σημειωθεί πως η επίσημη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Τουρκία, την οποία οφείλει ανταποδοτικά στην επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα τον περασμένο Μάιο, έχει μετατεθεί χρονικά μετά τις εκλογές του Ιουνίου στη γειτονική χώρα.

Τότε θα πραγματοποιηθεί και η νέα συνεδρίαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Ελλάδας-Τουρκίας, που συστήθηκε και συνεδρίασε για πρώτη φορά στην Αθήνα τον περασμένο Μάιο.
ΤΟ ΒΗΜΑ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top