GuidePedia

0
Οι ανακρίσεις των διωκτικών αρχών για την κλοπή εκρηκτικών φαίνεται πως έφεραν αποτελέσματα, οδηγώντας σε συλλήψεις στελεχών της Εθνικής Φρουράς.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της κυπριακής Αστυνομίας, συνελήφθησαν ένας 36χρονος από την Πάφο και ένας 35χρονος από τη Λεμεσό. Πρόκειται για δυο στελέχη της Εθνικής Φρουράς τα οποία υπηρετούσαν στο στρατόπεδο όπου σημειώθηκε η κλοπή.

Δεν έχει διευκρινιστεί εάν και οι δυο συλληφθέντες σχετίζονται με την κλοπή αυτή καθεαυτή, ή απλώς βαρύνονται με πλημμελή άσκηση των καθηκόντων τους που δημιούργησε τις συνθήκες για να κλαπούν τα υλικά. Ο ένας εκ των δύο, ανακοινώθηκε πάντως ότι φαίνεται να επέδειξε «εγκληματική αμέλεια» στην εκτέλεση των καθηκόντων του.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάζει ο κυπριακός Τύπος, πρόκειται για την τρίτη μεγάλη κλοπή από στρατιωτικές εγκαταστάσεις τα τελευταία 15 χρόνια. Είχαν προηγηθεί, το 1996 κλοπή 70 χειροβομβίδων από στρατόπεδο, ενώ το 2002 τρία άτομα εισέβαλαν στο φυλάκιο Πέτρα στην περιοχή Λινού, και ακινητοποιώντας τους φρουρούς, έκλεψαν τον οπλισμό του φυλακίου.

Αμφότερες οι υποθέσεις εξιχνιάστηκαν.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top