GuidePedia

0
Κι ενώ ο Ντμίτρι Μένβεντεβ βρισκόταν στην Ουάσιγκτον με το κλίμα στις διμερείς συνομιλίες με τον Ομπάμα να χαρακτηρίζεται αρμοδίως ως ιδιαίτερα θερμό και εποικοδομητικό, μια νέα υπόθεση κατασκοπείας έρχεται να απειλήσει τη διαφαινόμενη προσέγγιση των δυο πλευρών.
Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι πράκτορες του FBI εξάρθρωσαν ολόκληρο κύκλωμα οκτώ ατόμων που φέρονται να διενεργούσαν κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας.
Ταυτόχρονα, φέρονται να έχουν συλληφθεί και άλλα άτομα (άλλοι τρεις) με την κατηγορία του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, ενδεχομένως που προέκυπτε ως αποτέλεσμα της δράσης των οκτώ αρχικώς συλληφθέντων.
Οι φερόμενοι ως πράκτορες είχαν ως βάση διάφορες πόλης της ανατολικής ακτής των Ηνωμένων Πολιτειών. Η μαζικότητα των συλλήψεων καθιστά την υπόθεση πολύ σοβαρή και πρωτοφανή, οπότε οι εξελίξεις τις επόμενες ώρες και ημέρες θα είναι συναρπαστικές…

Να παρατηρήσουμε, ωστόσο, ότι κάποια ερωτήματα εγείρονται από τη χρονική συγκυρία των συλλήψεων (παρουσία Μέντβεντεβ), με μια πρώτη σκέψη να δίνει έμφαση στο ενδεχόμενο αμερικανικής απόπειρας να ενισχύσει τη διαπραγματευτική της θέση…

Δημοσίευση σχολίου

 
Top