GuidePedia

0
Του Θανάση Λυρτσογιάννη
O πρωθυπουργός έδωσε το σύνθημα... Απομένει να επιστρατευθούν όλες οι δυνάμεις, να κινητοποιηθεί η κυβέρνηση και να μην παρατηρηθούν φαινόμενα αδράνειας
Και τώρα ανάπτυξη. Εστω και με κάποια καθυστέρηση ο πρωθυπουργός έδωσε χθες το σύνθημα. Απομένει να επιστρατευθούν όλες οι δυνάμεις, να κινητοποιηθεί η κυβέρνηση και να μην παρατηρηθούν φαινόμενα αδράνειας και καθυστέρησης.


Ολοι οι υπουργοί οφείλουν να κατανοήσουν ότι ο χρόνος δεν είναι με το μέρος τους, ούτε της χώρας. Είναι ανάγκη να αντιμετωπίσουν το ζήτημα ως μία κούρσα κόντρα στο χρόνο.

Που σημαίνει:

-Οι μεταρρυθμίσεις να προωθηθούν τάχιστα όχι μόνο σε νομοθετικό, αλλά και στο πεδίο της πρακτικής εφαρμογής.

-Η κατάσταση δεν επιτρέπει ημίμετρα και ούτε μισές μεταρρυθμίσεις επειδή σε ορισμένες ομάδες ή κάποια συμφέροντα δεν αρέσουν οι αλλαγές.

Όμως, ο μεταρρυθμιστικός οργασμός δεν θα λύσει μόνος το πρόβλημα, ούτε θα ανατάξει γρήγορα την οικονομία, ούτε θα την επαναφέρει σε αναπτυξιακή τροχιά αν δεν υπάρξει ένα δημιουργικό σοκ, ένας σπινθήρας που θα βγάλει τους πολίτες και τις επιχειρήσεις από την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα που διέσπειρε ο φόβος της χρεοκοπίας και την οικονομία από το λήθαργο της ύφεσης.

Βεβαίως οι μεταρρυθμίσεις θα δημιουργήσουν περιβάλλον και συνθήκες που θα ευνοούν την επιστροφή στην ανάπτυξη, αλλά χρειάζονται χρόνο να αρχίσουν να αποδίδουν.

Χρόνο που οι πολίτες και κυρίως οι άνεργοι, οι επιχειρήσεις δεν έχουν την πολυτέλεια να διαθέσουν.

Η οικονομία πρέπει τώρα να πάρει μπρος, να βελτιωθεί το κλίμα, να φρενάρει η ανεργία, να δημιουργηθούν έσοδα για το Δημόσιο.

Γι’ αυτό η κυβέρνηση να δει με ποια μέσα και ποιες μεθόδους, ακόμα και αντισυμβατικές, θα κινήσει τις ατμομηχανές και πρωτίστως τη μεγαλύτερη αυτών την οικοδομή.

Μία ιδέα αιρετική και υπό το πρίσμα της ηθικής, μη ηθική, θα ήταν να διοχετευθούν με κάποιο τρόπο τα χρήματα της παραοικονομίας στην οικοδομή.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top