GuidePedia

0
Προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ και νίκη του Γ. Παπανδρέου στις εθνικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου κατέγραψαν τα διεθνή ΜΜΕ, άλλοτε σχολιάζοντας επιθετικά και άλλοτε αρκούμενα σε απλές «αριθμητικές εκτιμήσεις», με βάση τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης.
Η ισπανική εφημερίδα “El Pais” γράφει ότι "Η σαρωτική νίκη του ΠΑΣΟΚ οδηγεί τον Κ. Καραμανλή σε παραίτηση". Παράλληλα....
εκτιμά ότι υπάρχει μια σαφής μεταστροφή του εκλογικού σώματος προς το ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας, ωστόσο, ότι το έργο του Γ. Παπανδρέου θα είναι εξαιρετικά δύσκολο, με δεδομένες τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης αλλά και των πρόσφατων δυσμένων εκτιμήσεων του ΔΝΤ για την Ελλάδα.
Η πορτογαλική "Jornal De Noticias" φιλοξενεί τις δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος κάνει λόγο για "μια μεγάλη νίκη του ΠΑΣΟΚ και του Γ. Παπανδρέου".
Στη Γαλλία, η “Le Monde” κάνει λόγο για μια "αναμενόμενη μεγάλη νίκη των Σοσιαλιστών", χωρίς να παραλείπει ωστόσο να καταλογίζει στη Ν.Δ. "το χειρότερο εκλογικό σκορ των Συντηρητικών τα τελευταία 20 χρόνια".
Για “καθαρή νίκη του Γ. Παπανδρέου με αυτοδυναμία”, κάνει λόγο η “Liberation”, ενώ από την άλλη πλευρά, στην εφημερίδα “Le Figaro”, το κύριο άρθρο της για τις ελληνικές εκλογές, φέρει τίτλο “Χωρίς εκπλήξεις, η Ελλάδα βαίνει προς τα αριστερά”.
Από την πλευρά του, το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC, κάνει λόγο για “σαρωτική νίκη των Σοσιαλιστών στην Ελλάδα”, επισημαίνοντας ότι “η ήττα του Συντηρητικού κόμματος οφείλεται κυρίως στον τρόπο διαχείρισης των σκανδάλων οικονομικής και πολιτικής διαφθοράς, που ταλάνισαν την χώρα".
"Τα σκάνδαλα και η αδυναμία αντιμετώπισής τους από την κυβέρνηση Καραμανλή οδήγησαν στην ήττα της Ν.Δ.", υποστηρίζει στο άρθρο του για τις εθνικές εκλογές το δίκτυο του Deutsche Welle.
Τέλος, για οδυνηρή ήττα της Ν.Δ. κάνει λόγο η ιταλική "Corriere Della Sera".

Δημοσίευση σχολίου

 
Top