GuidePedia

0

Περισσότεροι εθελοντές αιμοδότες ώστε η χώρα μας να γίνει αυτάρκης σε αίμα. Αυτός είναι ο στόχος και το μήνυμα που θέλουν να περάσουν οι διοργανωτές της 7ης Λαμπαδηδρομίας και της 23η Αμφικτιονίας των Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών Ελλάδας η οποία θα φιλοξενηθεί στην Άρτα το προσεχές Σαββατοκύριακο.
Ένα μεγάλο γεγονός που θα συμβάλλει στην ενημέρωση περί των σκοπών του εθελοντισμού αλλά και που θα προβάλει την Άρτα. Η Φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της από την Πάτρα στις 28 Αυγούστου και έχει γυρίσει όλη την Ελλάδα, για να καταλήξει αύριο στην Άρτα, μεταδίδοντας παντού το μήνυμα του εθελοντισμού......


Διοργανωτής της 23ης Αμφικτιονίας είναι ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Άρτας και συνδιοργανωτές η 6η Υ.ΠΕ, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Άρτας, ο Δήμος Αρταίων, η ΤΕΔΚ Άρτας, η Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας (Ε.Ο.ΘΑ), η Εταιρία Προστασίας Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία Ν. Άρτας, ο Σύλλογος Νεφροπαθών Ν. Άρτας και το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας.

Το συνέδριο γίνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Γενικής Γραμματείας Περιφέρειας Ηπείρου και της.............
Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ). «Η Λαμπαδηδρομία είναι μια εκδήλωση την οποία την έχει αγκαλιάσει όλος ο κόσμος και ιδιαίτερα τα παιδιά και της Α/θμιας και της Β/θμιας Εκπαίδευσης» δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Νομού Άρτας Κώστας Πανέτας.

Η άφιξη της Φλόγας στην πόλη της Άρτας θα γίνει την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου και ώρα 7μ.μ., στην Παλαιά Γέφυρα και από εκεί θα κατευθυνθεί στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως. Τη Φλόγα στην πόλη της Άρτας θα μεταφέρουν εθελοντές αιμοδότες αλλά και μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου, ακόμη και του Δημοτικού. Στις 7.30μ.μ. την Παρασκευή, στην πλατεία Αγίου Δημητρίου θα γίνει η επίσημη τελετή υποδοχής της Φλόγας στην Άρτα, παρουσία των φορέων της περιοχής.

Εκεί θα γίνει το άναμμα του βωμού και θ’ ακολουθήσουν ομιλίες από τους επισήμους φορείς και τους συνδιοργανωτές της Αμφικτιονίας. Την ίδια ώρα θα γίνει και η κήρυξη της εργασιών της Αμφικτιονίας τις οποίες θα παρακολουθήσουν περίπου 350 σύνεδροι απ’ όλη την Ελλάδα. Οι εργασίες της 23ης Αμφικτιονίας θα πραγματοποιηθούν στο ξενοδοχείο Βυζαντινό το Σάββατο και την Κυριακή 10 και 11 Οκτωβρίου με ώρα έναρξης στις 9 το πρωί.

Αξιόλογοι επιστήμονες θα μιλήσουν για τρόπους και μεθόδους που μπορούμε να υλοποιήσουμε ούτως ώστε η ενημέρωση που γίνεται στους πολίτες να είναι πιο αποτελεσματική. Εν τω μεταξύ η Φλόγα συνεχίζει τη διαδρομή της σε Δήμους του Ν. Άρτας. Σήμερα στις 12μ.μ. τη Φλόγα παρέλαβαν οι αιμοδότες του Δήμου Κομποτίου και στις 7μ.μ. θα την παραλάβουν οι αιμοδότες του Δήμου Αράχθου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top