GuidePedia

0
Αδιευκρίνιστα σημεία, ασάφειες, κενά και προηγούμενοι νόμοι που δεν αναιρούνται με την ρύθμιση για την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων προβληματίζουν ιδιοκτήτες και κατασκευαστές ακινήτων.
Οι συμβολαιογράφοι ζητούν από το ΥΠΕΧΩΔΕ διευκρινίσεις για τους όρους μεταβίβασης των ημιυπαίθριων, ενώ σύμφωνα με την Ομοσπονδία Ιδιοκτητών, ακόμη κι αν κάποιος πληρώσει το πρόστιμο, μπορεί να αναγκαστεί μέχρι και να κατεδαφίσει ότι πρόσθετο έχτισε, αν άλλος ένοικος της ίδιας πολυκατοικίας απαιτήσει να τηρηθούν οι όροι της αρχικής άδειας οικοδόμησης του κτηρίου.
Παράλληλα, συνεχίζονται από τα συνδικάτα και τους φορείς οι αντιδράσεις για την ρύθμιση, η οποία και κατατέθηκε στη Βουλή την Πέμπτη.
Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γ. Σουφλιάς, δήλωσε ότι κανένας δεν μπορεί να επιβάλει αναδρομικά κανενός είδους επιβάρυνση, ωστόσο από την τακτοποίηση και μετά, ως προς τα φορολογικά και τα τέλη άλλων φορέων είναι αυτονόητο ότι θα αντιμετωπίζονται ως κλειστοί χώροι, με τη νέα δηλαδή χρήση τους.
Επίσης, σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος, τα μέτρα αφορούν την τακτοποίηση αλλαγής της χρήσης νόμιμα δομημένων χώρων και σε καμία περίπτωση χώρους που έχουν κατασκευαστεί χωρίς οικοδομική άδεια. Παράλληλα, με την αλλαγή των διαστάσεων των ημιυπαίθριων χώρων, αυτοί δεν θα μπορούν να μετατραπούν σε δωμάτια. Επίσης, διευκρινίζεται πως με την μείωση του ύψους των υπογείων από την οριστική στάθμη του εδάφους δεν μπορεί να μετατραπούν σε κατοικία.....
Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς, εξαπέλυσε πυρά στο ΤΕΕ που αντιδρά στη ρύθμιση. Ο κ. Σουφλιάς ωστόσο έκανε λόγο για απρεπείς εκφράσεις και συνδικαλιστικές κορώνες, ενώ εξήγησε ότι οι χώροι που ταχτοποιούνται δεν απειλούνται με πρόστιμα στο μέλλον.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top