GuidePedia

0


Συνταγματάρχης Ντάγκλας ΜακΓκρέγκορ: Οι Ρώσοι θα καταλάβουν σύντομα την πόλη αυτή -
Η Οδησσός θα είναι η αιτία πιθανής παγκόσμιας στρατιωτικής διένεξης;

Ρωσική ιστοσελίδα σε κοινωνικό δίκτυο δημοσιοποίησε ένα βίντεο “που δείχνει έναν Αμερικανό στρατιώτη να περπατά στους δρόμους της Οδησσού με κάποια έγγραφα. Η τοποθεσία έχει τεκμηριωθεί”, αναφέρει η πηγή χωρίς να μπορεί να επιβεβαιωθεί ή διαψευθεί.
ΗΠΑ και Βρετανία κάνουν τα πάντα για να μην πέσει η πόλη αυτή στα χέρια των Ρώσων, αφού έτσι θα χαθεί κάθε διέξοδο στην Μαύρη Θάλασσα,ενώ είναι σίγουρο ότι η πόλη είναι βαριά οχυρωμένη, αλλά αν την καταλάβουν οι Ρώσοι η Αμερική ενδεχομένως να χάσει κάθε ενδιαφέρων για την Ουκρανία και την κυβέρνηση του Ζελένσκι.
 
Οι ΗΠΑ εξέδωσαν μια τρομακτική προειδοποίηση για την Οδησσό

“Η Οδησσός δεν ήταν ποτέ πόλη της Ουκρανίας και η Δύση δεν θα μπορέσει να εμποδίσει τη Ρωσία να την καταλάβει”, ανέφερε ο πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου, Συνταγματάρχης Ντάγκλας ΜακΓκρέγκορ, στο κανάλι του YouTube Daniel Davis / Deep Dive.

"Όσον αφορά την Οδησσό, από την αρχή της σύγκρουσης, ήταν απολύτως προφανές ότι οι Ρώσοι θα προχωρήσουν μέσω εκείνων των εδαφών που ήταν ιστορικά ρωσικά και όπου ζούσε ο ρωσόφωνος πληθυσμός.

Η Οδησσός δεν ήταν ποτέ μέρος της Ουκρανίας, όπως η Κριμαία", σημείωσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό Συνταγματάρχη, εάν η Δύση προσπαθήσει να επέμβει και περάσει τα σύνορα από τη Μολδαβία, τη Ρουμανία ή την Πολωνία, για να αποτρέψει την πτώση της Οδησσού υπό ρωσικό έλεγχο, τότε θα βρεθεί σε κατάσταση πολέμου με τη Μόσχα.

Ο ΜακΓκρέγκορ εξήγησε ότι το Κρεμλίνο δεν θα ανεχθεί την παρουσία του ΝΑΤΟ στη Δυτική Ουκρανία, ενώ Ουκρανοί αξιωματούχοι δηλώνουν με λύπη: «Μας τελειώνουν τα πυρομαχικά, ο εξοπλισμός και δεν έχουμε αρκετά εκπαιδευμένα στρατεύματα».

Την περασμένη εβδομάδα, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου μίλησε σε διοικητικό συμβούλιο του υπουργείου. Σύμφωνα με τον ίδιο, από την αρχή του έτους, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν χάσει περισσότερους από 71 χιλιάδες ανθρώπους και 11 χιλιάδες οπλικά συστήματα.

Οι απώλειες του ουκρανικού στρατού ήταν σχεδόν τρεις φορές υψηλότερες από ό,τι την ίδια περίοδο πέρυσι, σημείωσε ο Σόιγκου.
Η Οδησσός έχει γίνει μια προβληματική πόλη αφού το ρεύμα έρχεται με το “ δελτίο” και η ζωή έχει γίνει ανυπόφορη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Μόσχα έχει επικεντρωθεί στην καταστροφή του ενεργειακού δικτύου της πόλης, για να εξαναγκάσει τους χιλιάδες κατοίκους να αποχωρήσουν οικειοθελώς από αυτήν, για να εισβάλουν στην συνέχεια οι ρωσικές δυνάμεις.

Σε κάθε περίπτωση όμως ανάμειξης του ΝΑΤΟ ή της Δύσης στην Οδησσό, όλα τα σενάρια είναι ανοικτά ακόμα και αυτό μιας στρατιωτικής σύγκρουσης.

πηγή

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top