GuidePedia

0

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ,ΣΤΡΑΤΟΣ
Το Ιράν θα επιτεθεί στο Ισραήλ εντός 48 ωρών!



Γαλλικά δημοσιεύματα αναφέρονται στο ενδεχόμενο επίθεσης του Ιράν στο Ισραήλ

«Ανώτεροι αξιωματούχοι της CIA είπαν στο Ισραήλ ότι το Ιράν θα επιτεθεί στο ισραηλινό έδαφος τις επόμενες 48 ώρες. Το σενάριο απαιτεί μια συνδυασμένη επίθεση από ένα σμήνος drones και πυραύλων κρουζ που θα εκτοξευθούν απευθείας από το Ιράν εναντίον στρατηγικών στόχων», γράφει η Israel Hayom.

Στο πνεύμα αυτό είναι το Voxnews που αναφέρει εκτάκτως ότι το Ιράν σχεδιάζει να χτυπήσει το Ισραήλ τις επόμενες 48 ώρες.
Εικάζεται, μάλιστα, ότι θα χρησιμοποιηθούν εκατοντάδες drones και πύραυλοι. Η ισραηλινή αεροπορία βρίσκεται ήδη σε επιφυλακή. Εντοπίζονται προβλήματα GPS στην περιοχή.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις αποφάσισαν να αυξήσουν τον αριθμό του προσωπικού και να καλέσουν επιπλέον εφέδρους στο σύστημα αεράμυνας. Σε σχετικές δηλώσεις προέβη το γραφείο Τύπου του IDF το βράδυ της 3ης Απριλίου.

Νωρίτερα, ο στρατιωτικός παρατηρητής της Walla, Amir Bohbot έγραψε για το ίδιο πράγμα. Σύμφωνα με τον ίδιο, πολλοί έφεδροι των μονάδων αεράμυνας έχουν αρχίσει να δέχονται τηλεφωνήματα τις τελευταίες ημέρες που τους ζητούν να ελέγξουν εάν μπορούν να παρουσιαστούν επειγόντως για υπηρεσία εάν χρειαστεί.

Μετά τις απειλές του Ιράν να εκδικηθεί το Ισραήλ για τη δολοφονία του στρατηγού Μοχάμαντ Ρεζά Ζαχέντι, οι IDF αύξησαν την επαγρύπνηση στα βόρεια της χώρας και γύρω από το λιμάνι του Εϊλάτ στο νότο. Ο στρατός φοβάται ότι οι Ιρανοί θα προσπαθήσουν να επιτεθούν στο Ισραήλ με πυραύλους ή drones από σιιτικές πολιτοφυλακές στο Ιράκ, την Υεμένη, τη Συρία και τον Λίβανο.

Επίσης, στις 3 Απριλίου, ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ παρευρέθηκε σε άσκηση της Υπηρεσίας Logistics στη Χάιφα, τη μεγαλύτερη πόλη στο βόρειο Ισραήλ.

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top