GuidePedia

0

Μετά από τον χθεσινό «πόλεμο» δηλώσεων Τσίπρα-Ερντογάν, τα τουρκικά ΜΜΕ δουλεύουν πυρετωδώς εξασκώντας αυτό που κάνουν καλύτερα… την εμφανή προπαγάνδα. Τουρκικός χάρτης αλλάζει τη γεωγραφική θέση της Κρήτης και συνοδεύεται από ψευδείς ισχυρισμούς περί κοινής τουρκικής-λιβυκής ΑΟΖ.

Τουρκικά δημοσιεύματα πήραν σήμερα τη σκυτάλη της προκλητικής ρητορικής της Άγκυρας προς την Αθήνα, εξαφανίζοντας μέχρι και την Κρήτη από τον χάρτη της Ελλάδας! Την ίδια ώρα, οι ΗΠΑ γίνονται και επισήμως το «αμερικανικό μάτι» στο Αιγαίο για τις τουρκικές παραβιάσεις!

Μέσα σε αυτό το κλίμα η Τουρκία ρίχνει νερό στο μύλο, εκδίδοντας νέα NAVTEX, δεσμεύοντας περιοχές οικοπέδων της κυπριακής ΑΟΖ για άσκηση με πραγματικά πυρά.

Δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής Yeni Safak, αναφέρει, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Μανώλη Κωστίδη στον ΣΚΑΪ, ότι στα οικόπεδα που έχει παραχωρήσει η Ελλάδα νότια της Κρήτης στην ExxonMobil, «υπάρχουν δικαιώματα και της Τουρκίας και της Λιβύης».

«Σε περίπτωση που τα οικόπεδα αυτά συμπίπτουν με την τουρκική υφαλοκριπίδα, τότε έρχεται μια νέα κρίση στην περιοχή», τονίζει το δημοσίευμα.



Η εφημερίδα Turkiye καταγράφει τα «4 βήματα της Τουρκίας για την επιβολή στην Κύπρο». Μεταξύ αυτών είναι, η δημιουργία ενός λιμανιού στρατηγικής σημασίας στα Κατεχόμενα στο βόρειο κομμάτι της Κύπρου.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η Άγκυρα έδωσε έμμεση –διπλή- απάντηση στις προειδοποιήσεις του Αλέξη Τσίπρα ότι οι τουρκικές παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου θα έχουν τίμημα, λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού.

Ειδικότερα, οι Τούρκοι με νέα NAVTEX δέσμευσαν περιοχές οικοπέδων της κυπριακής ΑΟΖ για άσκηση με πραγματικά πυρά. H Άγκυρα εξέδωσε νέα, παράνομη «εξαγγελία προς ναυτιλλομένους» (NAVTEX) σε επτά διαφορετικές ημερομηνίες από 2 έως 17 Ιουλίου περιοχές για ασκήσεις με πραγματικά πυρά. Οι περιοχές βρίσκονται σε κυπριακά χωρικά ύδατα.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top