GuidePedia

0

του Σάββα Καλεντερίδη
Η περιοχή Σενκάλ είναι οι "άγιοι τόποι" των Γεζιντί, των Κούρδων που διατηρούν την πατρώα θρησκεία, πριν τους επιβληθεί με το ξίφος και μάχαιρα το Ισλάμ.
Οι Κούρδοι και κυρίως το ΡΚΚ, έχει ως στόχο να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες, ούτως ώστε ο Κουρδικός λαός να απομακρυνθεί από το Ισλάμ και να επιστρέψει στην πατρώα θρησκεία, αφού σχεδόν όλοι ξέρουν και οι περισσότεροι ομολογούν ότι το Ισλάμ είναι η κύρια αιτία που το Κουρδικό έθνος υπέστη πολυδιάσπαση και δεν κατόρθωσε να αποκτήσει ποτέ δικό του ανεξάρτητο κράτος.
Το κράτος το οποίο χρησιμοποιεί το Ισλάμ ως εργαλείο ελέγχου, αφομοίωσης και υποδούλωσης των Κούρδων περισσότερο από τα άλλα τρία (Ιράν, Ιράκ, Συρία), είναι η Τουρκία.
Η Άγκυρα, ο στρατός και ο Ερντογάν γνωρίζουν ότι χωρίς το Ισλάμ, χάθηκε μια για πάντα το Κουρδιστάν.
Γι' αυτό θεωρούν ως τεράστια απειλή το ενδεχόμενο οι Κούρδοι της Τουρκίας να επιστρέψουν στην πατρώα τους θρησκεία και να γίνουν Γεζιντί.
Αυτός είναι και ο λόγος που ανέθεσαν στους τζιχαντιστές του Ι.Κ., αμέσως μετά την κατάληψη της Μοσούλης, να επιτεθούν στην περιοχή Σενκάλ, να καταστρέψουν τα μνημεία και τους "αγίους τόπους" των Γεζιντί, για να απομακρυνθεί το ενδεχόμενο ενίσχυσης αυτής της θρησκείας ανάμεσα στους Κούρδους.
Στα πλαίσια της επίθεσης, η συμφωνία Ερντογάν-Ι.Κ. ήταν να εξανδραποδιστεί το σύνολο των Γεζιντί από την περιοχή, πράγμα που το είδαμε να γίνεται πράξη, με χιλιάδες νεκρούς και πολλές χιλιάδες παιδιά, κορίτσια και γυναίκες να αρπάζονται και να γίονται δούλες του σεξ, ανάμεσα κυρίως στους αξιωματούχους του Ι.Κ.
Η κατάσταση θα είχε οδηγηθεί σε ολοκηρωτική γενοκτονία, αν δεν επενέβαιναν οι αντάρτες του ΡΚΚ, οι οποίοι συνεργάστηκαν για πρώτη φορά με τις ΗΠΑ, για να προλάβουν την ανθρωπιστική κρίση και να σώσουν από το θάνατο δεκάδες χιλιάδες Γεζιντί που είχαν καταφύγει στο όρος Σενκάλ.
Έκτοτε, οι αντάρτες του ΡΚΚ είναι στην περιοχή, η οποία πλέον έχει απελευθερωθεί και  με τη βοήθεια των πεσμεργκά της Αυτόνομης Διοίκησης του Κουρδιστάν.
Όμως η συμβολή του ΡΚΚ δεν σταμάτησε εκεί.
Βοηθά τους Γεζιντί να αυτοοργανωθούν πολιτικά και στρατιωτικά, για να είναι σε θέση μόνοι τους να προστατέψουν τον εαυτό τους.
Ηδη, έχουν οργανωθεί οι δομές ενός Καντονιού των Γεζιντί, εξέλιξη που βγάζει από τα ρούχα τους τους Τούρκους και τον Ερντογάν, ενώ προκαλεί δυσφορία και στην Αυτόνομη Διοίκηση του Κουρδιστάν.
Μάλιστα, εντύπωση προκαλεί η άριστη οργάνωση και εκπαίδευση του στρατού των Γεζιντί, που μετρά δυο χρόνια ζωής.
Τις 3 Αυγούστου ορκίστηκαν 350 νεοεκαπιδευμένοι στρατιώτες του στρατού των Γεζιντί, ο οποίος απαρτίζεται από μονάδες ανδρών, τις Μονάδες Αντίστασης του Σενκάλ (YBŞ), και γυναικών, τις Μονάδες Γυναικών του Σενκάλ (YJŞ).
Η ορκωμωσία έγινε με αφορμή την μαύρη επέτειο της γενοκτονίας των Γεζιντί, που έγινε τις 3 Αυγούστου 2014, για την οποία κύρια ευθύνη φέρει ο Ερντογάν και η παρέα του.

Δείτε το βίντεο της ορκομωσίας.



πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top