GuidePedia

0

του Μάριου Δημητρίου
Ακούστηκε μέχρι την Κύπρο η κραυγή αγωνίας ενός απελπισμένου Έλληνα -και μάλιστα επώνυμου- για τις βουλευτικές εκλογές που σήμερα διεξάγονται στην Ελλάδα: «Σαμαράς ή Τσίπρας, τελικά το ίδιο μου κάνει», έγραψε ο γνωστός δημοσιογράφος Κώστας Χαρδαβέλλας στην ιστοσελίδα του και ασφαλώς ο μηδενισμός του, η πολιτική ισοπέδωση των πάντων στο κουρασμένο του μυαλό, η διανοητική εξίσωση του δεξιού με τον αριστερό, του «μνημονιακού» με τον «αντιμνημονιακό», του «συντηρητικού» με τον «επαναστάτη», εκφράζει εκατομμύρια συμπατριώτες, που τους τελευταίους μήνες αλέθονται κυριολεκτικά μέσα στον προεκλογικό μύλο των ανερμάτιστων και κούφιων λόγων, της πολιτικής, αλλά και της κοινωνικής βίας, των οικονομικών προβλημάτων, της εγκληματικότητας, της ανεργίας και της συρρίκνωσης κάθε προσωπικής προοπτικής στον χώρο εργασίας ή και μέσα στην ίδια την οικογένεια.
«Σε μια χώρα ακυβέρνητη», έγραψε ο Χαρδαβέλλας, «χωρίς να πληρώνεται σχεδόν κανείς, σε εσωτερική πτώχευση, τρομαγμένοι όλοι από το άγνωστο αύριο, με την Ευρώπη συνολικά να μας αντιμετωπίζει σαν αγκάθι ή σαν σκουπίδι για τη μελλοντική της πορεία, όλοι μέσα σε μία γενική κατάθλιψη, έχοντας τον Τσίπρα, τον Καμμένο, τον Βενιζέλο, τον Σαμαρά, ακόμα και τον ανατριχιαστικό Μιχαλολιάκο της Χρυσής Αυγής να μας τάζουν και να μας απειλούν, να μας κουνούν το δάχτυλο και να μας παραμυθιάζουν, να μας μιλάνε για κόλαση και για Αρμαγεδδώνα που έρχεται, σε όλα αυτά ένα μόνο έχω να πω: Ας τελειώνουμε λοιπόν επιτέλους! Ό,τι είναι να γίνει, ας γίνει. Ας βάλουμε και το τελευταίο καρφί στον σταυρό μας. Για να τελειώνει το μαρτύριο της ανόδου του Γολγοθά και να αρχίσει να χαράζει η ελπίδα της Ανάστασης. Σαμαράς ή Τσίπρας, τελικά το ίδιο μου κάνει».
Ασφαλώς αυτή η θέση του Κώστα Χαρδαβέλλα είναι μια απολίτικη θέση, όπως θα έλεγε και το ανεκδιήγητο ΚΚΕ που επιδιώκει… έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αυτοαπομόνωση της Ελλάδας στο στιλ Αλβανίας επί Εμβέρ Χότζα: «Το κύριο είναι να πάρει ο λαός στα χέρια του τον πλούτο που ο ίδιος παράγει, με λαϊκή εξουσία με την οποία συνδέεται και η μετάβαση από την αποδέσμευση από την Ε.Ε», είπε σε ομιλία της η Αλέκα Παπαρήγα.
«Ή αποδέσμευση και χαράζεις τον δικό σου δρόμο, ή διαφορετικά αυτό που ζούμε θα είναι η κατάσταση. Στη λαϊκή εξουσία παράγεις και αναπτύσσεις ό,τι μπορεί να παραχθεί και ό,τι μπορεί να αναπτυχθεί εδώ στην Ελλάδα. Σε συνθήκες λαϊκής εξουσίας, θα απαγορεύονται οι εισαγωγές προϊόντων που μπορούν να παραχθούν στην Ελλάδα. Το πραγματικό δίλημμα είναι αντεπίθεση του λαϊκού κινήματος ή εξαθλίωση των λαϊκών στρωμάτων. Για μας είναι μονόδρομος η αντεπίθεση. Η Ε.Ε δεν έχει δώσει τίποτα καλό για τον λαό. Δεν άλλαξε, δεν αλλάζει. Ο λαός δεν χρειάζεται κάποιον καλύτερο διαπραγματευτή στην Ε.Ε., αλλά ρήξη με τη λυκοσυμμαχία των μονοπωλίων»...
Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, Σαμαράς ή Τσίπρας ή και Αλέκα Παπαρήγα, το ίδιο μου κάνει, θα μπορούσε άνετα να πει ο Χαρδαβέλλας.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top