GuidePedia

0


Αηδία έχει καταντήσει το παιχνίδι των γερμανικών Μέσων Ενημέρωσης που συνεχώς βάλλουν κατά της Ελλάδας, με όλους τους δυνατούς τρόπους. Μπορεί κάποια πράγματα να φαίνονται γελοία ή απλά αστεία και να μη θεωρείται αναγκαίο να δοθεί μια απάντηση, κάποια άλλα, όμως, είναι πολύ σοβαρά για να τα αφήσει η ελληνική κυβέρνηση χωρίς απάντηση ή χωρίς τη λήψη νομικών μέτρων αν είναι δυνατόν.
Όπως μετέδωσε και ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στη Γερμανία, Σταμάτης Ασημένιος, Γερμανός καθηγητής γεωλογίας από το πανεπιστήμιο του Άαχεν, ισχυρίσθηκε ότι ο κίνδυνος από τα τσουνάμι στην Ελλάδα έχει υποεκτιμηθεί, ιδιαίτερα για τις βόρειες περιοχές της χώρας μας. Ο εν λόγω καθηγητής ξεκίνησε την έρευνά του βασιζόμενος σε αναφορά του Ηροδότου για μεγάλα κύματα που έπληξαν τους Πέρσες εισβολείς στην Χαλκιδική. Με βάση τα υπόλοιπα στοιχεία που συνέλεξε, αναφέρει ότι τα τελευταία 5.000 χρόνια η Ελλάδα πλήττεται συνεχώς από μικρού ύψους τσουνάμι (3-5 μέτρα), τα οποία θα μπορούσαν να γίνουν ύψους μερικών μέτρων κάποια στιγμή. Τα σχετικά ευρήματα παρουσίασε στις ΗΠΑ, σε συνέδριο γεωλογίας.
Φυσικά, μια τέτοια επιστημονική ανακάλυψη (;) ήταν βούτυρο στο ψωμί των γερμανικών ΜΜΕ, που βρήκαν ευκαιρία να πουλήσουν λαϊκισμό και να πλήξουν τον ελληνικό τουρισμό! Το γνωστό Focus και η Die Welt, ανέφεραν σε δημοσιεύματά τους τα «ευρήματα». Και επειδή αυτό δεν έφτανε, άφησαν να εννοηθεί ότι υπάρχει κίνδυνος για θύματα μεταξύ των τουριστών… Κι αυτό σε μια στιγμή που η Ελλάδα περιμένει τον τουρισμό για να ενισχυθεί η οικονομία της…
Το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό, δεδομένων των συνθηκών και λόγω του ότι αποτελεί ύπουλο πλήγμα κατά του 20% του ΑΕΠ της χώρας! Αναμένουμε λοιπόν την απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης σε κάτι τόσο προκλητικό.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top