GuidePedia

0


ΗΠΑ προς Ρωσία: Δε μας νοιάζει τι θέλετε. Εμείς απλά κάνουμε αυτό που θέλουμε
Με την επισήμανση – ΗΠΑ προς Ρωσία: Δε μας νοιάζει τι θέλετε. Εμείς απλά κάνουμε αυτό που θέλουμε - που φέρει και τον τίτλο του άρθρου στη Ρωσική Pravda τονίζεται πως οι ΗΠΑ δεν έχουν σκοπό να αλλάξουν την όποια τακτική έχουν υιοθετήσει στο θέμα της ΝΑΤΟϊκής αντιπυραυλικής ασπίδας και το μόνο που κάνουν είναι να αγνοούν τη Ρωσία. Το συγκεκριμένο συμπέρασμα δεν είναι κάποιο δημιούργημα, σύμφωνα με την εφημερίδα, αλλά απορρέει από τις πρόσφατες δηλώσεις του Αμερικανού υποψηφίου για τη θέση του Πρέσβη στη Μόσχα, Michael McFaul.
Με βάση τις πληροφορίες της επίσης Ρωσικής Rossiiskaya Gazeta, που επικαλείται η Pravda, ο Αμερικανός υποψήφιος Πρέσβης για τη Μόσχα Michael McFaul, μιλώντας στο Κονγκρέσο της χώρας του δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τη στάση της Ρωσίας ως εκβιαστική σε σχέση πάντα με το θέμα της ΝΑΤΟϊκής αντιπυραυλικής ασπίδας. Οι συγκεκριμένες δηλώσεις όπως επισημαίνει η Ρωσική εφημερίδα Pravda είναι αν μη τι άλλο προκλητικές ενώ δεν κάνουν κάτι διαφορετικό από το να αγνοούν ουσιαστικά τις Ρωσικές θέσεις αλλά και προειδοποιήσεις.

Από τη πλευρά του ο Πρέσβης της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ, Dmitry Rogozin, μετά τις δηλώσεις του Michael McFaul δήλωσε στην Interfax με τη σειρά του ότι το καλύτερο είναι, η Ρωσία να διακόψει τις οποιεσδήποτε συζητήσεις με τις ΗΠΑ αν τα θεμελιώδη ερωτήματά της, σχετικά με την αντιπυραυλική ασπίδα, δεν τύχουν αξιόπιστων απαντήσεων που θα εγγυηθούν και την εθνική της ασφάλεια.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top