GuidePedia

0

Σήμερα έλαβε χώρα η συνάντηση μεταξύ του προέδρου της Κούβας, Ραούλ Κάστρο και του αντιπροέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής της Κίνας, στρατηγού Γκουό Μποξιόνγκ. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να προωθήσουν περαιτέρω τις διμερείς σχέσεις και να στηρίξουν την ανάπτυξη φιλικών στρατιωτικών σχέσεων.

Σε αυτό το μήκος κυμάνθηκαν και οι δηλώσεις των δύο ανδρών προς του δημοσιογράφους. Ο Γκουό Μποξιόνγκ επισήμανε το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Κούβα στα διεθνή ζητήματα, έχοντας θετική συμβολή στην παγκόσμια ειρήνη και ανάπτυξη… Συμπλήρωσε ότι η Κίνα θεωρεί την Κούβα ως έμπιστο φίλο και αδελφό σε περιπτώσεις ανάγκης.
Ο Κινέζος στρατηγός έφτασε την περασμένη Τρίτη, στα πλαίσια πενθήμερης επίσκεψης, και επόμενος σταθμός του θα είναι η Κολομβία και το Περού.
Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη, αφού οι χώρες της Λατινικής και Κεντρικής Αμερικής θεωρούνται η «αυλή» των Ηνωμένων Πολιτειών. Η δεκαετίες του Ψυχρού Πολέμου και των αμερικανικών παρεμβάσεων και επεμβάσεων έχουν αφήσει ανεξίτηλα σημάδια στην πολιτική εξέλιξή τους. Η Σοβιετική Ένωση είχε προσπαθήσει ουκ ολίγες φορές να υποστηρίξει έμμεσα κυβερνήσεις ή επαναστατικές ομάδες σε αυτή την πλευρά του πλανήτη. Το ίδιο φαίνεται να προσπαθεί να πράξει και η Κίνα, ελπίζοντας ότι θα έχει διδαχθεί από κρίσεις, όπως αυτή της Κούβας.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top