GuidePedia

0

Εφ. Ταράφ
Κήρυξη πολέμου τα λόγια του Ερντογάν
Η Αϊσέλ Τουγλούκ γυρνώντας από το Ίμραλι δήλωσε : Ο Αμπντουλλάχ Οτζαλάν θεωρεί τις ανακοινώσεις των τελευταίων ημερών του πρωθυπουργού Ερντογάν ως κήρυξη πολέμου ενάντια στον Κουρδικό λαό.
Η αντιπρόεδρος του Δημοκρατικού Κοινωνικού Κογκρέσου Αϊσέλ Τουγλούκ είπε στους δημοσιογράφους πως μαζί με τους άλλους δικηγόρους επισκέφτηκε στο Ίμραλι τον Αμπντουλλάχ Οτζαλάν και είχε συνάντηση μαζί του. Όταν ρωτήθηκε από έναν δημοσιογράφο ¨Αν υπάρχει κάποια νέα εκτίμηση σχετικά με την 15η Ιουνίου¨ απάντησε λέγοντας : ¨Δεν πραγματοποιήθηκε ακόμη κάποια συνάντηση. Ανέφερε πως το περιεχόμενο είναι σημαντικό σε αυτές τις συναντήσεις. Αλλά είπε πως ¨Οι πρακτικές του ΑΚΠ, η γλώσσα που χρησιμοποιεί τον τελευταίο καιρό ο Ερντογάν, και τα μέτρα που παίρνει είναι μια κήρυξη πολέμου ενάντια στους Κούρδους, και μια πολιτική που οδηγεί την Τουρκία στο χάος και σε κρίσεις.
Ο πρωθυπουργός Ερντογάν μιλώντας σχετικά με το αν θα αφεθεί ελεύθερος ο Οτζαλάν είχε πει πως ¨Επιθυμώ να το ξεκαθαρίσω. Δεν είναι καν δυνατόν να μου περάσει από το μυαλό κάτι τέτοιο. Για όσο καιρό εγώ και το κόμμα μου θα είμαστε εξουσία, θα εφαρμοστεί απόλυτα η καταδίκη που έχει αποφασιστεί για τον Οτζαλάν¨.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top