GuidePedia

0
Έντονες επιθέσεις και κριτική ασκείται από το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών της Γερμανίας (SDP) προς την Άνγκελα Μέρκελ εν όψει και της σημερινής κρίσιμης Συνόδου Κορυφής. Το κόμμα της αντιπολίτευσης στην Γερμανία φαίνεται να υιοθετεί ένα πιο ευρωπαϊκό πλαίσιο όσον αφορά την στρατηγική εξόδου από την κρίση για την Ευρωζώνη, λέγοντας «ναι» στα ευρωομόλογα και «ναι» στην ενίσχυση του Ταμείου διάσωσης των χωρών μελών της ΕΕ με δημοσιονομικά προβλήματα,
προσεγγίζοντας έτσι τις θέσεις του Ευρωπαϊκού Νότου άλλα και του προέδρου του Eurogroup Ζαν Κλόντ Γιούνκερ, ο οποίος βρίσκεται σε σύγκρουση με την Μέρκελ, παρά τις διαψεύσεις και από τις δύο πλευρές.
Η ελληνική πλευρά έχει προχωρήσει σε «μυστική συμφωνία» με το SPD στα πλαίσια της Συνόδου Κορυφής, συμφωνία που χρονολογείται από την πρώτη σύγκρουση Παπανδρέου- Μέρκελ στην προηγούμενη σύνοδο κορυφής, όταν η Γερμανίδα προειδοποίησε για πρώτη φορά ότι το Βερολίνο θα μπορούσε να εγκαταλείψει την ευρωζώνη αν δεν γίνονταν δεκτές οι προτάσεις της για τον νέο μηχανισμό στήριξης. Έτσι αντί να τοποθετείται ο Γιώργος Παπανδρέου και οι χώρες του Νότου, βγαίνει μπροστά το SPD, το οποίο κινείται στην γραμμή της ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας. Παράλληλα ο έλληνας πρωθυπουργός ποντάρει σε πρόωρες εκλογές στην Γερμανία μέχρι το Μάρτιο του 2011 και σε ήττα του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος και της γερμανίδας καγκελάριου.
Η Μέρκελ γνωρίζοντας το παρασκήνιο αυτό απαντά ταυτόχρονα και στην Ελληνική Κυβέρνηση και στο SPD αλλά και στο Γιούνκερ.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top