GuidePedia

0
του Μίκη Μιχαηλίδη
Τα πιο πάνω μου έχει αναφέρει ξένος διπλωμάτης για τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία (Δ.Δ.Ο.) και, όταν ζήτησα τον λόγο, μου απάντησε: «Το να σας επιβάλουν μια τέτοια λύση θα μπορούσα να το καταλάβω, αλλά να την επιζητούν επίμονα οι ηγέτες σας, δεν μπορώ να καταλάβω με ποια λογική επιζητούν αυτή τη ρατσιστική λύση».
Ας εξετάσουμε σε αδρές γραμμές την πολιτική που ακολούθησαν όλοι ανεξαιρέτως οι Πρόεδροί μας από τις συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου μέχρι σήμερα.
Πρώτον δέχθηκαν μια λύση ερήμην του Κυπριακού λαού, την οποία η πλειονότητα δεν την δέχθηκε, απλώς την ανέχθηκε.

Δεύτερον οι δύο πρώτοι πρόεδροί μας, ήτοι Μακάριος και Κυπριανού, δέχθηκαν τη Δικοινοτική Ομοσπονδία (Δ.Ο.), αν και ο Κυπριακός λαός δεν συμφωνούσε σε τέτοια λύση.

Τρίτον όλοι οι υπόλοιποι είχαν σαν παντιέρα τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, εν γνώσει τους, ότι η πλειονότητα του Κυπριακού λαού δεν εγκρίνει τέτοιου είδους λύση. Είναι προς πίστη του αείμνηστου Προέδρου Παπαδόπουλου που είπε το ΟΧΙ στο Σχέδιο-τερατούργημα Ανάν, που προνοούσε μια λύση τύπου Δ.Δ.Ο. Σε συνομιλία μου με τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο, μου είχε αποκαλύψει ότι από τη στιγμή που απαιτούμε πλήρη εφαρμογή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τότε δεν μπορεί να εφαρμοστεί Δ.Δ.Ο.

Τέταρτον από την υπογραφή των συμφωνιών Ζυρίχης-Λονδίνου έχουν περάσει 50 χρόνια. Ερωτώ κάθε συνετό Κύπριο Πολίτη: Τί πέτυχαν εδώ και τόσα χρόνια οι υποστηρικτές της Δ.Ο. και της Δ.Δ.Ο.; Νομίζουμε ότι 50 χρόνια είναι αρκετός χρόνος για να δούμε τους καρπούς της πολιτικής τους. Όμως το μόνο που έχουν καταφέρει είναι να μας εξευτελίσουν. Γιατί επιτέλους δεν αφήνουν αυτούς οι οποίοι, όπως και η πλειονότητα του Κυπριακού λαού, διαφωνούν με αυτή την πολιτική, να δούμε τα αποτελέσματα της δικής τους πολιτικής, τα οποία πιστεύω ότι θα είναι θετικά και θα ξαναβρούμε τη χαμένη αξιοπρέπειά μας. Δυστυχώς όμως, όπως μου έχει αποκαλύψει Αμερικανός, οι Αμερικανοί έχουν διαβρώσει τις ηγεσίες των δυο μεγάλων κομμάτων όπως και άλλους σε άλλα σημαντικά πόστα. Και επειδή όλοι αυτοί καθοδηγούνται από ξένα κέντρα, γι’ αυτό δεν μπορούν να εγκαταλείψουν αυτή την πολιτική, αφού πρέπει να φέρουν σε πέρας αυτό που έχουν αναλάβει. Έτσι δεν είναι περίεργο που στους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς πάντοτε καλούνται περισσότεροι από τους αποτυχημένους πολιτικούς της Δ.Δ.Ο., οι οποίοι μας σερβίρουν διάφορες σοφιστείες και κατά κανόνα επιρρίπτουν τα φταιξίματα σε άλλους, τις πιο πολλές φορές σε προκατόχους τους. Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι κάθε προηγούμενο έτος ήταν καλύτερο από το επόμενο. Σκεφτείτε πού βρισκόμαστε το 1960 και πού βρισκόμαστε σήμερα. Τι έχουν να μας πουν οι σοφοί της Δ.Δ.Ο.;

Θα παραθέσω ορισμένες από τις δικαιολογίες για τις παράλογες παραχωρήσεις τους:

* Φταίμε και θα πρέπει να πληρώσουμε. Εννοούν το πραξικόπημα. Σε όλο τον κόσμο πολύ συχνά γίνονται πραξικοπήματα. Ερωτώ: Τι γίνεται οσάκις κατασταλεί ένα πραξικόπημα; Απαντώ: Τιμωρούνται οι αίτιοι του πραξικοπήματος. Στην περίπτωση της Κύπρου δεν έχει τιμωρηθεί κανένας από τους αίτιους, αλλά μας λεν καθημερινά ότι πρέπει να πληρώσει ο Κυπριακός λαός, δεχόμενος απαράδεκτες λύσεις. Θα ήθελα να μου υποδείξουν έστω μια χώρα που μετά το πραξικόπημα έχει τιμωρηθεί ο λαός και όχι οι αίτιοι. Μεταξύ αυτών που εμπλέκονται στο πραξικόπημα συγκαταλέγονται και πολιτικοί ηγέτες της εποχής εκείνης. Από πληροφορίες μας γνώριζαν για το πραξικόπημα ο Βασιλιάς, ο Μακάριος, ο Παπαϊωάννου, ο Κληρίδης κ.ά. Μήπως θυμάστε αν οποιοσδήποτε από αυτούς είχε καλέσει τον λαό να μη συμμετάσχει στο πραξικόπημα και να αντιδράσει; Όλοι αυτοί περίμεναν να γίνει το πραξικόπημα και πίστευαν, ο καθένας χωριστά, ότι θα έβγαιναν κερδισμένοι, όπως τους είχαν αφήσει να καταλάβουν αυτοί που ήταν πίσω από το πραξικόπημα. Μετά το πραξικόπημα, θυμάστε με τί μένος είχαν ξεσπάσει όλοι οι οπαδοί της Δ.Δ.Ο. εναντίον αυτών που συμμετείχαν στο πραξικόπημα, όμως όλοι αυτοί ποτέ δεν επεδίωξαν να ανοιχθεί ο φάκελος και να τιμωρηθούν οι αίτιοι, και τούτο διότι όλοι τους έχουν λερωμένη τη φωλιά τους. Το πραξικόπημα χρησιμοποιήθηκε ως πρόφαση για την εισβολή, διότι είναι γεγονός ότι η προπαρασκευή της εισβολής έγινε πολύ πριν από το πραξικόπημα. Και το πραξικόπημα να μην γινόταν, η εισβολή θα γινόταν. Οι Αγγλοαμερικάνοι είχαν και άλλα σενάρια που θα δικαιολογούσαν την εισβολή, σε περίπτωση που η χούντα των Αθηνών δεν έκανε το πραξικόπημα. Ουδέποτε είδα να κατακρίνουν τους Αγγλοαμερικάνους, οι οποίοι όχι μόνο οργάνωσαν το πραξικόπημα και την εισβολή, αλλά είναι γνωστό ότι έλαβαν και ενεργό μέρος στην εισβολή. Αντίθετα συνεργάζονται μαζί τους και υπογράφουν και έγγραφα συναντίληψης!

* Επιχειρούν να μας πείσουν ότι δέχονται πιέσεις από τη διεθνή κοινότητα για να κάνουμε υποχωρήσεις, διότι είμαστε αίτιοι της κατάστασης λόγω του πραξικοπήματος και άλλων απαράδεκτων λόγων. Όμως είναι σε όλους γνωστό ότι η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, η οποία εκπροσωπεί τη Διεθνή Κοινότητα, μετά το Πραξικόπημα και την Εισβολή, αποφάσισε παμψηφεί να φύγει ο τουρκικός στρατός και να πάνε οι πρόσφυγες με ασφάλεια στα σπίτια και τις περιουσίες τους. Όλοι στον ΟΗΕ γνώριζαν φυσικά για το πραξικόπημα, αλλά κανένας δεν ανέφερε ότι πρέπει να πληρώσει ο Κυπριακός λαός γι’ αυτό. Αντίθετα πήραν την πιο πάνω απόφαση. Μόνο οι σοφοί ηγέτες της Δ.Δ.Ο. σοφίστηκαν αυτόν τον λόγο για να δικαιολογούν την πολιτική τους. ΚΑΙ ερωτούμε τί έκαναν όλοι αυτοί οι ηγέτες μας για να υλοποιηθεί η πιο πάνω απόφαση; Δυστυχώς τίποτα, διότι αυτό είχαν απαιτήσει οι Αγγλοαμερικάνοι. Επίσης τί έκαναν για τον εποικισμό, τις αποζημιώσεις κλπ; Τα εγκλήματα πολέμου και οι παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου δεν επιλύονται με συνομιλίες. Παραπέμπονται στα Διεθνή Δικαστήρια, τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών και άλλα διεθνή φόρα, οπότε η Τουρκία θα εκτίθετο διεθνώς και θα αναγκαζόταν να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο και τα πανανθρώπινα δικαιώματα, ενώ τώρα φέρεται ότι θέλει δήθεν, και επείγεται μάλιστα, να λυθεί το Κυπριακό και για την μη επίλυσή του φταίμε εμείς! Εδώ μας κατάντησαν οι πολιτικοί της Δ.Δ.Ο… Ακούσατε καμιά φορά να συνομιλούν με τους κλέφτες και εγκληματίες ή τους οδηγούν στα δικαστήρια για να υποστούν τις συνέπειες των πράξεών τους, διότι με τις συνομιλίες δεν καταλήγεις σε απόδοση δικαιοσύνης και στην τιμωρία των αδικούντων, αλλά σε συμβιβασμό. Τί έκαναν για τον αποκλεισμό της Τουρκίας να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρις ότου εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της έναντι της Κύπρου;

* Άλλο κατ’ εμέ γελοίο επιχείρημα είναι ότι όσοι δεν θέλουν τη Δ.Δ.Ο., δεν θέλουν λύση αλλά θέλουν τη διχοτόμηση. Μα, κύριοι, τώρα έχουμε διχοτόμηση, η οποία είναι παράνομη, ενώ με τη Δ.Δ.Ο. θα νομιμοποιηθεί η εισβολή και η διχοτόμηση, ενώ αυτοί που είναι εναντίον της Δ.Δ.Ο. θέλουν μια αξιοπρεπή λύση, με την οποία θα κατοχυρώνονται πλήρως τα ανθρώπινα δικαιώματα και θα αποτρέπεται η διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και η σταδιακή εξάλειψη των Ελλήνων από την Κύπρο. Είναι πλέον αναμφισβήτητο γεγονός ότι το πραξικόπημα ήταν έργο των Αγγλοαμερικάνων, για να δικαιολογήσουν την εισβολή και η Δ.Δ.Ο. είναι έργο πάλι των Αγγλοαμερικάνων, για να νομιμοποιήσουν τα αποτελέσματα της εισβολής και να νομιμοποιήσουν και την διχοτόμηση. Τα αποτελέσματα της εισβολής είχαμε την ευκαιρία να ανατρέψουμε, αν επιδιώκαμε με κάθε μέσο την εφαρμογή της απόφασης των Η.Ε. Δυστυχώς όμως οι Πολιτικοί της Δ.Δ.Ο. έσπευσαν να χαρακτηρίσουν τις αποφάσεις των Η.Ε. ως δήθεν ευχές. Μα επιτέλους πώς περιμένουν να υλοποιηθεί μια απόφαση, όταν ο άμεσα ενδιαφερόμενος δεν ενδιαφέρεται για την υλοποίησή της, αλλά δέχεται λύσεις, οι οποίες καταστρατηγούν την εν λόγω απόφαση; Με την αποδοχή της Δ.Δ.Ο. ο Κυπριακός λαός δένεται χειροπόδαρα και με τη θηλειά στον λαιμό σύρεται σε απαράδεκτες καταστάσεις, από τις οποίες δεν θα υπάρχει πλέον ελπίδα σωτηρίας. Ειλικρινά, αν όσους έλαβαν μέρος στο πραξικόπημα τους αποκάλεσαν και τους αποκαλούν άφρονες και σχιζοφρενείς, πώς πρέπει κάποιος να αποκαλέσει αυτούς που υποστηρίζουν την Δ.Δ.Ο.;

Έχει ήδη παρέλθει αρκετός χρόνος ακολουθώντας την καταστροφική πολιτική της Δ.Δ.Ο. που μας χάραξαν άλλοι και θα πρέπει πριν είναι πια αργά όλοι οι θιασώτες της Δ.Δ.Ο. να εγκαταλείψουν το πεδίο της πολιτικής για το καλό της πατρίδας μας. Πιστεύω ότι διαθέτουμε στην Κύπρο ικανότατα άτομα, ακεραίου χαρακτήρα και πρόθυμα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για δίκαιη διευθέτηση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί και να τιμωρηθούν όλοι οι αίτιοι.

A G O R A dialogue

Δημοσίευση σχολίου

 
Top