GuidePedia

0

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
Παρακολούθησα την ομιλία του Α.ΣΑΜΑΡΑ στη ΔΕΘ και θα ήθελα να επισημάνω συνοπτικά τα εξής:
*Ανήκω σε αυτούς που διαπιστώνουν όλο και πιο πολύ ότι ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ. Με κυβέρνηση σχεδόν 50 ανθρώπων δεν πρόκειται να προχωρήσει κατάσταση προς το καλύτερο. ΑΝΤΙ για λιγότερους έχουμε ΒΑΒΕΛ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ-ΣΥΝΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ και τελικά θα το δείτε ότι θα έχουμε πολλαπλά ΑΛΑΛΟΥΜ. Ίσως για αυτό και υπάρχουν επιπρόσθετα σημάδια ότι δεν προχωράμε. ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ Η ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ.

Η χώρα έχει χάσει ολοκληρωτικά το κύρος της. Περίτεχνα και καθοδηγούμενα κάποιοι στον τομέα της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ επιδιώκουν να στείλουν τα διάφορα μηνύματα που εκπέμπουν ορισμένοι κατέχοντες… ΚΑΚΑ ΦΕΡΕΦΩΝΑ.
*Ανήκω σε αυτούς που θεωρούν γελοίο και αναχρονιστικό ως και υποβαθμιστικό της προσωπικότητας του κάθε ανθρώπου , να ψηφίζει κομματικούς για ΤΟΠΑΡΧΕΣ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ-ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ.


Αν είναι δυνατό στον 210 αιώνα τα κόμματα να καθοδηγούν ανθρώπους. Και μπορεί να το κάνουν οι αχυροκομματάνθρωποι, αλλά οι υγιείς συνειδήσεις πρέπει να κρίνουν διαφορετικά.
Ο ΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ και η ΔΙΑΦΘΟΡΑ των διαφόρων πολιτικών επιλογών έφεραν την χώρα εδώ. ΔΗΛΑΔΗ οι ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ για μένα προσωπικά είναι σπατάλη χρόνου και χρημάτων.
Επιδιώκουν κάποιοι σε ένα κόσμο που έχει ξυπνήσει αρκετά με αυτά που βλέπει να τον ποδηγετήσουν ξανά. Δεν μπορεί πάλι ο λαός να κινηθεί με τα στερεότυπα των αποτυχημένων του παρελθόντος.
*Στα κόμματα εντάσσονται αυτοί που δεν έχουν ελεύθερη προσωπικότητα και περιμένουν «ένα κόκαλο».
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ .Δηλαδή στον Καλικράτειο ΔΗΜΟ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ που δεν έχει εμφανιστεί κάποια υγιής προσωπικότητα με ανεξάρτητο σθένος, θα πρέπει οι δημότες να εγκλωβιστούν στα απαρχαιωμένα και ξεπερασμένα που προτείνουν τα κόμματα;
ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΠΛΗΞΕΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΕΝ ΤΟΥΤΟΙΣ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΥΠΟΨΗ…Άλλωστε κάποια άλλα πράγματα θα συμβαίνουν σταδιακά μέσα στην κοινωνία…
*Όλοι αυτοί εκφράζουν το χθες. Ούτε η ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ μπορεί να ισχυριστεί το κάτι διαφορετικό. Ήταν από τα κομμάτια του ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΣΜΟΥ-2 που οικτρά απέτυχε επί σχεδόν 6 χρόνια…. Με τον καταλληλότερο…. ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ!.
Η Ελληνική διπλωματία παρέπαιε και τέλος πάντων ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ «ΠΑΛΙΟ ΚΡΑΣΙ ΣΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ» που δεν ερεθίζουν τον κόσμο….Από κομμάτια του συστήματος έκαναν κόμματα οι ΑΡΣΕΝΗΣ-ΤΡΙΤΣΗΣ-ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ-ΣΑΜΑΡΑΣ-ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ-ΤΣΟΒΟΛΑΣ και απέτυχαν.
Μόνο ο ΛΑΟΣ επιβίωσε, αλλά να δούμε και σε κάποιο βάθος χρόνου… αν θα αντέξει με τους χαμαιλεοντισμούς και τα κοινόχρηστα της πολυκατοικίας….
*Σε ότι αφορά τον Α.ΣΑΜΑΡΑ(ο οποίος σαν άνθρωπος μου είναι αρκετά συμπαθής), ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΠΑΡΘΕΝΟΓΕΝΝΗΣΗ. Ήταν ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ και ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ της ΝΔ. Απέτυχε με την ΠΟΛ.ΑΝ και «ξαναμπήκε στο μαντρί».Δεν μπορεί να αφορίζει και απαγκιστρώνεται από την εξαετία της συμφοράς.
Που μαζί με όλες τις άλλες μας έφεραν στα μαύρα μας τα χάλια… Μπορεί –επειδή είναι ΕΝΤΙΜΟ άτομο-από το Υπουργείο του να μην είχε επιρροή στα γνωστά κυκλώματα του ΜΑΞΙΜΟΥ, αλλά δεν ξεχνώ ότι ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, και ας συνεχίζαμε με τις συνταγές Παπαθανασίου… ΔΗΛΑΔΗ ΗΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΓΚΡΕΜΟ, να φθάσουμε και τελειωμένοι πριν το χάος…ΑΝ ΔΙΑΦΩΝΟΥΣΕ ΜΕ ΟΣΑ ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ. ΤΕΛΕΙΑ και ΠΑΥΛΑ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΣΜΟ-2. ΚΑΛΑ ΤΑ «ΑΥΤΟΜΑΣΤΙΓΩΜΑΤΑ», ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΞΑΕΤΙΑ.
Και ας αφήσουμε τα περί ασυλίας που μόνο εδώ υπάρχουν… ΕΙΔΑΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΛΑΝΔΙΑΣ. Θα περάσει ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ, για την χρεοκοπία των τραπεζών της χώρας (έστω και από αμέλεια).
*ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙ ΕΛΠΙΔΑΣ, αλλά με την ΕΛΠΙΔΑ δεν ζούνε οι οικογένειες και ο λαός. Αν αφήσουμε στην ΕΛΠΙΔΑ, τότε εξαλείφεται η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ και δεν υπάρχει ΑΛΛΑΓΗ.
Ο Αντώνης Σαμαράς προσπάθησε να εντυπωσιάσει, αλλά είναι νωπή η εμπειρία της ΝΔ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ «ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ/ΟΧΙ ΕΛΠΙΔΑ/ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ-ΚΑΡΥΚΕΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ». Δεν στήνονται ΚΑΣΤΡΑ ΣΤΟΝ ΠΑΓΟ .
Με τα χιλιοειπωμένα περί προϊόντων Ελληνικής γης, ιχθυοκαλλιεργειών και μαστίχας ΧΙΟΥ δεν επέρχεται ανάπτυξη. Και πολλά άλλα που είπε…και δεν χρειάζονται σχολιασμό.
Η ΧΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΡΟΜΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ.
Από τα κακά που μας ταλανίζουν .Ο λαός πρέπει να μάθει να παράγει, γιατί η καταστροφική δεκαετία του 80 μας έφερε στα σημερινά χάλια μας. Επίσης είναι ντροπή να πλαστογραφούνται από κάποιους στατιστικά στοιχεία και να στέλνονται στην ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ.
Αυτές όπως είπαν και οι ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ είναι κακουργηματικές ενέργειες. Μαγειρεύονταν αριθμοί για να αποδείξουμε ότι στεκόμαστε σε επίπεδο ΕΕ.
* Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ λέει ότι έκανε την αυτοκριτική του. ΠΟΥ-ΠΟΤΕ-ΠΩΣ; Με συνεντεύξεις; Επειδή κάποια πρόσωπα δεν είναι πλέον κοντά του δεν σημαίνει ότι οσιοποιήθηκε.
ΝΑΙ ΣΩΣΤΑ ΚΟΙΤΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ, ΑΛΛΑ ΠΙΣΩ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΟΥ ΑΦΗΣΑΝ ΣΥΝΤΡΙΜΜΙΑ. Υπήρχε παντού συγκάλυψη ευθυνών. Παντού κομματισμός, και βάναυση περιθωριοποίηση της οριακότατης αξιοκρατίας.
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΕΙΝΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ την περίοδο 2004-2009; Τι πέτυχε η χώρα στην εξωτερική πολιτική της ;
Εδώ καίγονταν η ΑΘΗΝΑ και δεν υπήρχε η παραμικρή αντίδραση. ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΒΑΘΙΑ ΜΝΗΜΗ, ΑΛΛΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΡΙΝ ΗΣΑΝ ΑΥΤΑ.
*Τέλος δεν μπορώ να μην σχολιάσω και τα περί ενέργειας. Ο Α.ΣΑΜΑΡΑΣ είπε για τα μεγάλα (!) ανοίγματα με την ΡΩΣΙΑ για τους αγωγούς. Και προφανώς εννοούσε ότι η συγκεκριμένη επιλογή πολεμήθηκε… ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.
Δεν χρειάζεται να μπαίνει σε θεωρίες συνωμοσιών. Προ ημερών άκουσα και το απίστευτο από φανατικό Νεοδημοκράτη, ότι «η ΝΔ έπεσε γιατί μεταξύ άλλων δεν υποστήριξε την ένταξη της ΓΕΩΡΓΙΑΣ στο ΝΑΤΟ και πήρε θέση υπέρ της Μόσχας».
ΟΥΔΕΝ ΑΝΑΛΗΘΕΣΤΕΡΟ.
Ήταν οι Γάλλοι και οι Γερμανοί που αντέδρασαν στα σχέδια ΜΠΟΥΣ-ΜΠΡΑΟΥΝ-ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΩΝ για ένταξη της ΤΙΦΛΙΔΑΣ στην Συμμαχία.(ΣΥΝΟΔΟΣ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ). Και βέβαια στο θέμα του πολέμου στο ΝΟΤΙΟ ΚΑΥΚΑΣΟ αποφύγαμε επιμελώς τότε να τοποθετηθούμε.
Και δεν μας έπεφτε λόγος γιατί τα 4 πλοία(ΗΠΑ-ΙΣΠΑΝΙΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΠΟΛΩΝΙΑ/ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ) που καθυστερούσαν να περάσουν στην ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ με κατεύθυνση την ΓΕΩΡΓΙΑ, καθυστερούσαν όχι από μας, αλλά από την περιοριστική και ύπουλη πολιτική της ΤΟΥΡΚΙΑΣ στα ΣΤΕΝΑ.
ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΛΥΟΥΜΕ. Όχι καθοδηγούμενη ασυναρτησιολογία και ανεδαφικές θεωρητικολογίες από τον καναπέ.
ΠΑΝΤΩΣ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ έχει τεράστιο δρόμο μπροστά του, με αρκετά εμπόδια από το παρελθόν, την έλλειψη αξιόπιστων εναλλακτικών λύσεων και ασφαλώς και αυτό το διαφορετικό που σε κάποια στιγμή θα εμφανιστεί….

Δημοσίευση σχολίου

 
Top