GuidePedia

0
Ομιλία στο συνέδριο αποδήμων
Οι Οικολόγοι έχουν εισηγηθεί και τεκμηριώσει την απόλυτη και επείγουσα ανάγκη η Κυπριακή Κυβέρνηση να ζητήσει από το διεθνή παράγοντα να μεσολαβήσει για απευθείας διαπραγματεύσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας με την Τουρκία, κάνοντας αρχή από μια συνάντηση κορυφής Ερντογάν – Χριστόφια, είπε ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης.


Σε ομιλία του στη Συνεδρία των Κεντρικών Συμβουλίων ΠΟΜΑΚ και ΠΣΕΚΑ και στο Ε΄ Συνέδριο της ΝΕΠΟΜΑΚ, ο κ. Περδίκης τόνισε ότι «η προβολή και η προώθηση αυτής της πρότασης είναι η μοναδική ευκαιρία που μας δίνεται – κατά την άποψή μας – για να βρεθούμε ένα βήμα μπροστά από την Τουρκία και να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες που έρχονται».

Κάλεσε τους αποδήμους, αφού μελετήσουν προσεκτικά αυτή την εισήγηση και αφού συνεννοηθούν με την Κυπριακή πολιτική ηγεσία να συμβάλουν– με τις διασυνδέσεις και τις επαφές τους στις χώρες τους – στην επιτυχή προώθηση και υλοποίησή της.Φέτος, σημείωσε ο κ. Περδίκης, η επιστροφή σας στο νησί μας, στην κοινή μας πατρίδα, πραγματοποιείται μέσα σε συνθήκες παρατεταμένης παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, αλλά και συνεχώς κλιμακούμενης παγκόσμιας περιβαλλοντικής κρίσης.

Όσον αφορά το Κυπριακό, η εκλογή του Έρογλου, ανέφερε, αλλάζει το σκηνικό στις απευθείας διαπραγματεύσεις και δημιουργεί προϋποθέσεις για εφαρμογή πολιτικών που μας φέρνουν σε επιδιαιτησία και ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα.

Πηγή: www.romiossini.com

Δημοσίευση σχολίου

 
Top