GuidePedia

0
Αν θέλει η κυβέρνηση να μιλήσουμε πραγματικά για υποδίκους, θα μπορούσα να απαντήσω με έναν μακρύ κατάλογο υποδίκων, με τους οποίους εναγκαλίζεται: ο κ. Ψωμιάδης, ο κ. Παπαγεωργόπουλος, ο κ. Βουρλούμης, στελέχη που είχαν εμπλακεί με τα τοξικά ομόλογα, σχολίασε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου, απαντώντας στις ευθείες βολές της κυβέρνησης για την πρωτοβουλία αποστολής επιστολής στους συνηγόρους του Μ.Χριστοφοράκου.
Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση έχει σχεδιασμό ώστε η έκδοση Χριστοφοράκου να γίνει την περίοδο της ΔΕΘ, ώστε να πάει ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ χωρίς το «βαρίδι» της Siemens, απάντησε: «Αν η κυβέρνηση έχει φθάσει στο σημείο να προγραμματίζει το πότε ακριβώς θα φθάσει σιδηροδέσμιος στο αεροδρόμιο ο κ. Χριστοφοράκος, νομίζω ότι οι Έλληνες πολίτες έχουν καταλάβει».
Περί πρόωρων εκλογών
«Η κυβέρνηση δεν κάνει τον κόπο ούτε να διαψεύσει ότι προσανατολίζεται σε πρόωρες εκλογές» δήλωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου, κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για «συντονισμένη προσπάθεια» ώστε για την προσφυγή σε εκλογές να ειπωθεί ότι φταίει το ΠΑΣΟΚ....
Ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι «αναμένεται η κυβέρνηση να τάζει τα πάντα στους πάντες, με την λογική τού να φορτώσει τον λογαριασμό στην επόμενη κυβέρνηση, να μπει 'λάσπη στον ανεμιστήρα' και να 'στοχοποιηθεί' ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ». Επίσης, επανέλαβε την χθεσινή του αποστροφή: «Ας φύγουν με αξιοπρέπεια».
Ερωτηθείς αν το ΠΑΣΟΚ προτιμά εκλογές στις 4 ή στις 11 Οκτωβρίου, είπε: «Εκλογές το συντομότερο δυνατό. Αν κι ο Οκτώβριος έχει και συμβολικές ημερομηνίες για εμάς».
Τέλος, σε ερώτηση αν το ΠΑΣΟΚ θα πάρει «δύσκολα μέτρα», ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε: «Δεν θα παίξουμε το παιχνίδι της καμένης γης. Θα πάρουμε δύσκολα μέτρα για συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού που είναι ευνοημένες: όσοι έχουν πολύ υψηλά εισοδήματα, όσοι φοροδιαφεύγουν, όσοι έχουν μεγάλη ακίνητη περιουσία είναι προφανές ότι αυτοί θα σηκώσουν μεγαλύτερο βάρος».
Για τη διαφάνεια
Με αφορμή το άρθρο Παπανδρέου για τη διαφάνεια ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε: «Διαφάνεια παντού, σε κάθε απόφαση, για κάθε ευρώ, για κάθε πρόσωπο. Έχουμε την βούληση για αλλαγή του θεσμικού πλαισίου και για τις υποθέσεις που αφορούν πολιτικά πρόσωπα. Έχουμε την βούληση να λυτρώσουμε την Δικαιοσύνη από τον ασφυκτικό εναγκαλισμό που υφίσταται σήμερα, για να μπορεί να κάνει απρόσκοπτα το έργο της, ενώ θέλουμε να σταματήσει η απαξίωση του πολιτικού κόσμου».
Ερωτηθείς -με αφορμή το σημείο για ονομαστικοποίηση των εισφορών σε ένα κόμμα που αναφέρει στο άρθρο του ο κ. Παπανδρέου- αν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εννοεί και τις συνδρομές κομματικών μελών, απάντησε ότι «δεν έχουμε το πρόβλημα που έχουν άλλα κόμματα. Όποιος θέλει να προσφέρει στο ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο των όσων ορίζει ο νόμος, θα πρέπει να το κάνει ονομαστικοποιημένα και μέσω τραπεζικών λογαριασμών».
*Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την ανταπόκριση που βρήκε «σε ορισμένα στελέχη του ΣΥΝ, πέραν του κ. Κύρκου, η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων».

Δημοσίευση σχολίου

 
Top