GuidePedia

0

Σαφείς αποστάσεις κράτησε ο Χρ. Μαρκογιαννάκης για την «καρατόμηση» του Ι. Κοραντή, «δείχνοντας» ουσιαστικά τον Πρ. Παυλόπουλο ως αποκλειστικό υπεύθυνο για την αλλαγή φρουράς στην ΕΥΠ. Κυβερνητικά κι όχι μόνο στελέχη κάνουν λόγο για ψυχροπολεμικό κλίμα μεταξύ των δύο ανδρών και «εμφύλια σύγκρουση» σε επίπεδο αρμοδιοτήτων.
Ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Δημόσιας Τάξης, κατέστησε σαφές ότι δεν γνώριζε ούτε για την απομάκρυνση του Ι. Κοραντή αλλά ούτε και για τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή, «καρφώνοντας» ουσιαστικά τον Πρ. Παυλόπουλο ως τον άνθρωπο που χειρίστηκε αποκλειστικά το ζήτημα. Ο κ. Μαρκογιαννάκης δήλωσε χαρακτηριστικά: «O κ. Κοραντής ήταν διοικητής της ΕΥΠ και είχε πολιτικό προϊστάμενο τον κ. Παυλόπουλο. Δεν γνωρίζω τους λόγους της απομάκρυνσης. Ξέρω όμως ότι εγώ με τον κ. Κοραντή είχα μια πολύ καλή συνεργασία στην τελευταία υπόθεση που χειριστήκαμε. Από εκεί και πέρα δεν γνωρίζω κάτι».....

Αναφορικά με τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή την εξέλιξη ο αναπληρωτής υπουργός δήλωσε: «Προφανώς εκείνοι οι λόγοι οι οποίοι εκτίθενται στη δήλωση του κ. Παυλόπουλου είναι και εκείνοι οι οποίοι ισχύουν» παραπέμποντας για άλλη μία φορά την υπόθεση στον υπουργό Εσωτερικών.

Πολλοί είναι αυτοί που κάνουν λόγο για εμφύλιο πόλεμο στο υπουργείο Εσωτερικών με «αιχμή του δόρατος» ανάμεσα σε Παυλόπουλο και Μαρκογιαννάκη τις αρμοδιότητες του καθενός. Όπως διέρρευσε μάλιστα, ένας από τους παράγοντες που οδήγησαν στην αλλαγή ηγεσίας στην ΕΥΠ ήταν και το γεγονός ότι ο Χρ. Μαρκογιαννάκης είχε πληρέστερη ενημέρωση για την πορεία των ερευνών για τη σπείρα των «16». Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα μια ημέρα πριν αρχίσουν οι συλλήψεις των μελών του συνδικάτου για την απαγωγή του εφοπλιστή Παναγόπουλου, ο Κ. Καραμανλής είχε ενημερωθεί σχετικά από τον Χρ. Μαρκογιαννάκη, αλλά όταν επικοινώνησε με Πρ. Παυλόπουλο, η ενημέρωση που έλαβε ήταν διαφορετική με αποτέλεσμα να εκτεθεί ο υπουργός, γεγονός που χρεώθηκε στον επικεφαλής της ΕΥΠ.

Η τοποθέτηση του κ. Παπαγγελόπουλου στο «τιμόνι» της ΕΥΠ αναμένεται να «πυροδοτήσει νέα θερμά επεισόδια» μεταξύ των δύο ισχυρών του υπουργείου Εσωτερικών, καθώς ο πρώην εισαγγελέας θεωρείται «άνθρωπος» του Πρ. Παυλόπουλου και αναμένεται να αφήσει «στην απέξω» τον Χρ. Μαρκογιαννάκη. Για να προλάβει ωστόσο κάτι τέτοιο, ο αναπληρωτής υπουργός έριξε εχθές γέφυρα συνεργασίας, κάνοντας αναφορά στην καλή συνεργασία που είχε με τον κ. Παπαγγελόπουλο, την περίοδο που ως εισαγγελέας ήταν υπεύθυνος για θέματα τρομοκρατίας κι οργανωμένου εγκλήματος.

Παρά τις εσωκομματικές τριβές που φαίνεται να έπαιξαν κι αυτές τον ρόλο τους στην παύση του Ι. Κοραντή, εξηγήσεις αναμένονται ακόμα για τη σχέση της αλλαγής ηγεσίας στην ΕΥΠ με τη διαρροή γαλάζιων ονομάτων στις συνομιλίες του συνδικάτου εγκλήματος των «16». Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση στη Βουλή ο Πρ. Παυλόπουλος φάνηκε απρόθυμος να δώσει εξηγήσεις για την ξαφνική «καρατόμηση» Κοραντή, ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Δένδιας δήλωσε αναρμόδιος για το θέμα. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρ. Παπουτσής ζήτησε 4 (!) φορές εξηγήσεις για το θέμα, και ο υπουργός απέφυγε και τις 4 να του απαντήσει.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top