GuidePedia

0
Κλειστά χαρτιά από την αντιπολίτευση για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων κράτησε χθες η υπουργός Εξωτερικών, κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής Εξωτερικών και Αμυνας.
Βαληνάκης και Μπακογιάννη χθες στη Βουλή Η Ντόρα Μπακογιάννη απέφυγε να αναφερθεί ενδελεχώς στο περιεχόμενο της συνάντησής της με τον διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, ενώ δεν έδωσε λεπτομέρειες ούτε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος επικοινώνησε μαζί της, όπως γνωστοποίησε ο βουλευτής του κόμματος, Ανδρέας Λοβέρδος.
Η υπουργός επανέλαβε την πάγια θέση τής κυβέρνησης ότι η μόνη αποδεκτή λύση είναι σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων. Καταλόγισε εξάλλου στον πρωθυπουργό των Σκοπίων Νικόλα Γκρούεφσκι ότι επέλεξε να οδηγήσει τις διαπραγματεύσεις σε αδιέξοδο για να επικρατήσει στη χώρα του. «Κρατάει στα χέρια του την τύχη, κάναμε τα βήματα που μας αναλογούν, είμαστε έτοιμοι για μια αμοιβαία αποδεκτή λύση», τόνισε η κ. Μπακογιάννη.
Η ίδια αναφέρθηκε και στους λαθρομετανάστες. Υπογράμμισε ότι η Τουρκία έχει την ευκαιρία να επιλέξει ανάμεσα στην συνεργασία ή την τριβή και καταλόγισε στους γείτονές μας ότι κάποιοι επιλέγουν να μπουν μόνοι τους στη γωνία. «Ευρωπαϊκός τρόπος είναι ο διάλογος, η συνεργασία και η τήρηση των συμφωνιών», κατέληξε με νόημα.
Πάντως, ο κ. Λοβέρδος εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για το επικείμενο ταξίδι τής υπουργού στην Τουρκία, καθώς, όπως είπε, η ατζέντα των συζητήσεων δεν είναι σαφής.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top