GuidePedia

0


Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Μόσχα ξεκίνησε ξανά τις εργασίες των τμημάτων βίζας

Σήμερα είχαμε νεώτερη ενημέρωση.

Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Μόσχα ξεκίνησε ξανά τις εργασίες των τμημάτων βίζας και πολιτικών υπηρεσιών μετά από τριήμερη αναστολή λόγω απέλασης Ελλήνων διπλωματών από τη Ρωσική Ομοσπονδία. Αυτό ανέφερε στο TASS τη Δευτέρα η γραμματέας της ελληνικής πρεσβείας στη Ρωσία, Δέσποινα Νικολαΐδου.

"Ναι, [το τμήμα βίζας] άρχισε ξανά να λειτουργεί. Δουλεύουμε όπως πάντα. Είχαμε πρόβλημα, γιατί οι υπάλληλοί μας φεύγουν. Τώρα όμως όλα είναι καλά", είπε η πηγή του πρακτορείου.

Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα σε συνέντευξή του στο TASS, ο διευθυντής του Τέταρτου Ευρωπαϊκού Τμήματος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Γιούρι Πίλιπσον δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν είναι πλέον μια ασφαλής χώρα για να χαλαρώσουν οι Ρώσοι πολίτες. Σύμφωνα με τον ίδιο, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών συνεχίζει να λαμβάνει αναφορές για γεγονότα διακρίσεων και επιθετικότητας κατά των Ρώσων.

Οι πράκτορες στέλνουν τους τουρίστες στην Τουρκία

Πάντως η αναλυτική υπηρεσία ATOR συνεχίζει να δημοσιεύει τακτικές αναλυτικές κριτικές με αξιολογήσεις τιμών δημοφιλών τουριστικών προορισμών στη Ρωσία και στο εξωτερικό. Η σύγκριση βασίζεται στις ελάχιστες τιμές των οργανωμένων εκδρομών για 10 διανυκτερεύσεις με πτήση από τη Μόσχα, για δύο ενήλικες. Λαμβάνονται μόνο προσφορές με γεύματα (για την Τουρκία και την Αίγυπτο λαμβάνονται υπόψη μόνο οι τιμές για "all inclusive"), για τα υπόλοιπα - οι φθηνότερες προσφορές με οποιοδήποτε είδος φαγητού (ελάχιστο - πρωινό).

Σύμφωνα με το "1001 Tours" , στα μέσα Ιουλίου, το μερίδιο των τουριστών με παιδιά εξακολουθεί να είναι πάνω από το 60% όλων των αιτήσεων. Η Τουρκία είναι ο ηγέτης μεταξύ των τουριστικών πακέτων με πτήσεις που αγοράζονται από ταξιδιωτικά γραφεία . Αντιπροσωπεύει το 57,8% όλων των κρατήσεων αυτού του τύπου.

Οι εκδρομές στη Ρωσία με πτήση βρίσκονται στη δεύτερη θέση, κρατούνται από το 19,3% των πελατών. Στην τρίτη θέση σε δημοτικότητα τον Ιούλιο βρίσκονται τα ταξίδια στην Αίγυπτο (7,8%). Την τέταρτη και πέμπτη θέση με σχεδόν ίσα μερίδια καταλαμβάνουν τα ΗΑΕ (3,7%) και η Αμπχαζία (3,5%)

Μια περιήγηση 10 διανυκτερεύσεων με πτήση και γεύματα στη θάλασσα στις αρχές Ιουλίου είναι φθηνότερη από 100 χιλιάδες ρούβλια για δύο, κι είναι ακόμα δυνατή σε τέσσερις χώρες: Ρωσία, Αμπχαζία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Τουρκία . Παράλληλα, στην Τουρκία η ελάχιστη τιμή είναι ήδη με «all inclusive».

Οι μπροστάρηδες όσον αφορά την οικονομική προσιτότητα στα μέσα Ιουλίου, με βάση το ελάχιστο κόστος για δεκαήμερες οργανωμένες εκδρομές με πτήσεις, είναι η Αμπχαζία και το Καλίνινγκραντ.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top