GuidePedia

1

Τραμπ: Νεκρός ο αρχηγός του ISIS Αλ-Μπαγκντάντι - «Πέρασε τα τελευταία του λεπτά κλαίγοντας»
Ο αρχηγός του ISIS σκοτώθηκε πυροδοτώντας γιλέκο με εκρηκτικά, επιβεβαίωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.
Επιβεβαίωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, πως ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους (ISIS), Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, είναι νεκρός.

Όπως είπε, σκοτώθηκε σε επιχείρηση των ΗΠΑ στην Συρία και πέθανε «σαν σκυλί» και «σαν δειλός».
Σε διάγγελμα από τον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ είπε ότι ο αλ-Μπαγκντάντι πέρασε τα τελευταία λεπτά του κλαίγοντας, φωνάζοντας και ότι ήταν πολύ φοβισμένος. Όπως είπε, φορούσε γιλέκο με εκρηκτικά, το οποίο πυροδότησε, κατά τη διάρκεια επιδρομής από ειδικές δυνάμεις αργά το Σάββατο, με αποτέλεσμα σκοτωθεί ο ίδιος και τα τρία ανήλικα παιδιά του. Επίσης, μαζί με τον αλ-Μπαγκντάντι, βρήκε τον θάνατο κατά την επιχείρηση και μεγάλος αριθμός μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.

 
ASSOCIATED PRESSΤο σημείο της επίθεσης.

Είπε επίσης ότι οι αμερικανικές δυνάμεις έκαναν μια «τολμηρή νυχτερινή επιδρομή» και ολοκλήρωσαν την αποστολή τους με μεγαλειώδες στυλ.

«Πέθανε ενώ έτρεχε μέσα σε ένα αδιέξοδο τούνελ, κλαίγοντας και ουρλιάζοντας όλη τη διάρκεια», είπε επίσης ο Αμερικανός πρόεδρος. «Έφτασε στο τέλος του τούνελ ενώ τα σκυλιά μας τον κυνηγούσαν. Πυροδότησε το γιλέκο του και σκοτώθηκε ο ίδιος και τα τρία παιδιά του. Το πτώμα του διαμελίστηκε από τις εκρήξεις. Το τούνελ κατέρρευσε πάνω του». Βέβαια τόνισε ότι τα αποτελέσματα των τεστ που έγιναν μετά την επιδρομή έδειξαν πως επρόκειτο πράγματι για τον Μπαγκντάντι.

«Ο κακοποιός που προσπαθούσε τόσο πολύ να εκφοβίσει άλλους, πέρασε τα τελευταία του λεπτά μέσα στον απόλυτο φόβο, σε απόλυτο πανικό και τρόμο, τρομαγμένος από τις αμερικανικές δυνάμεις που τον είχαν στο χέρι».

Ο Αμερικανός πρόεδρος επιβεβαίωσε επίσης ότι «Κούρδοι σύμμαχοι έδωσαν πληροφορίες που βοήθησαν» ενώ βοήθεια παρείχε και η Ρωσία που άνοιξε τον εναέριο χώρο της για την αμερικανική επιδρομή.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

  1. Ακούγονται όλα σαν ψέματα 13χρονου έφηβου που τον τσάκωσαν να βουταέι πορτοφόλι στο μετρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Top