GuidePedia

0

Στα άκρα πλέον η αμερικανοτουρκική κρίση λόγω των ρωσικών S-400. Ο Τούρκος ΥΠΕΞ απέστειλε νέο μήνυμα στις ΗΠΑ, απειλώντας με αγορά επιπλέον πυραύλων και άλλων οπλικών συστημάτων από τη Μόσχα, σε περίπτωση που οι ΗΠΑ δεν επιτρέψουν την πώληση Patriot στην Τουρκία.

Οι δηλώσεις Τσαβούσογλου ακολουθούν την ανακοίνωση Ερντογάν περί επίσπευσης της παράδοσης των S-400, ακόμα και πριν τον Ιούλιο.

Νέο μήνυμα στις ΗΠΑ σχετικά με τη διαμάχη που έχει προκύψει με αφορμή την αγορά των S-400 από τη Μόσχα έστειλε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Τσαβούσογλου χαρακτήρισε παράλογη την αμφισβήτηση της συμμετοχής της χώρας στο ΝΑΤΟ εξαιτίας αυτού του θέματος, σημειώνοντας ότι στη διάρκεια επίσκεψής του στις ΗΠΑ είχε ενημερώσει Αμερικανούς αξιωματούχους ότι η συμφωνία με τη Ρωσία έχει ολοκληρωθεί.

Προειδοποίησε μάλιστα ότι η Τουρκία ενδέχεται να αγοράσει περισσότερα αμυντικά συστήματα S-400 ή άλλα σε περίπτωση που οι ΗΠΑ δεν τους πουλήσουν τα πυραυλικά συστήματα Patriot λέγοντας ότι «αν η Αγκυρα δεν λάβει τα μαχητικά F-35 θα πρέπει να καλύψει από αλλού τις ανάγκες της».

Ερντογάν: Επισπεύδεται η παράδοση των ρωσικών S-400 στην Τουρκία

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η παράδοση συστοιχιών του συστήματος αεροπορικής άμυνας S-400 από τη Ρωσία στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ενδέχεται να επισπευστεί και να γίνει νωρίτερα από τον Ιούλιο, όπως προβλεπόταν μέχρι τώρα, σύμφωνα με την φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Sabah.

Η συμφωνία που έκλεισε η Άγκυρα με τη Μόσχα για την αγορά του ρωσικού συστήματος έχει αναζωπυρώσει την ένταση στη σχέση της με τον Ουάσινγκτον.

Ο Ερντογάν έκανε τη δήλωση αυτή σε δημοσιογράφους οι οποίοι τον συνόδευαν στο αεροσκάφος με το οποίο επέστρεψε μετά την επίσημη επίσκεψή του στη Ρωσία νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top