GuidePedia

0

Του ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ
Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος ξεπέρασε προ πολλού τα όρια στην διπλωματία, συνεχίζει να εκστομίζει απειλές τόσο κατά της Κύπρου όσο και κατά της Ελλάδας.

Λέει το εξής στην Ελλάδα: «Μαζέψτε το κακομαθημένο σας παιδί για να μην προκύψει κάποιο ατύχημα από τις δυνάμεις ασφαλείας μας». Αυτός που αποκάλεσε «κακομαθημένο παιδί» είναι ο Έλληνας Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος. Τον αποκάλεσε έτσι επειδή έτσι τον αποκαλούν και στην Ελλάδα, λέει.
Ο Καμμένος απάντησε στον Τσαβούσογλου από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Του είπε: «Η Ελλάδα θα συνεχίσει να προστατεύει τα εδάφη της και να κτίζει ισχυρές συμμαχίες επιδιώκοντας την ειρήνη». Σύμφωνα με τις ερμηνείες που γίνονται, ο Καμμένος εννοούσε τις συμμαχίες με το Ισραήλ και την Αίγυπτο στην Μέση Ανατολή. «Πλέον δεν μπορείτε να τρομάξετε κανέναν», λέει στην Τουρκία.

Η Τουρκία, που στριμώχτηκε για τα καλά στην Μέση Ανατολή, σάστισε μην ξέροντας σε ποιον και πού θα επιτεθεί. Προτιμά την επιθετικότητα αντί την πολιτική ειρήνης. Και αυτές οι οθωμανικές απειλές είναι η πιο πρόσφατη κραυγή της. Κοιτάξτε κουβέντα. Θα προκύψει δυστύχημα λέει! Τι διπλωματία είναι αυτή.
Και λέει και το εξής: «Τα μηδέν στρατεύματα μηδέν εγγυήσεις στην Κύπρο δεν μπορούν να είναι καν όνειρο». Ούτε των εγγυήσεων παραιτείται στο νησί, λέει, ούτε των στρατευμάτων. Ουσιαστικά δεν είναι το όνειρο των Κυπρίων που δεν θα πραγματοποιηθεί, αλλά το δικό του. Το όνειρο να κρατάει την Κύπρο στα χέρια του εσαεί. Είναι δυνατόν; Ποιος κατακτητής μπόρεσε άλλωστε να μείνει εσαεί σε κάποιο μέρος στο οποίο μπήκε; Δεν το κατάφεραν αυτό ακόμα και τα πιο ισχυρά κράτη του κόσμου και θα το καταφέρει η Τουρκία; Πες κύριε Τσαβούσογλου. Πώς θα το καταφέρεις αυτό; Μήπως δεν ήταν ο εθνικός σου αρχηγός Ταγγίπ Έρντογαν αυτός που είπε πως «αν η Αμερική μας πει φύγετε από την Κύπρο, θα φύγουμε θέλοντας και μη»;

Θα φύγεις όχι μόνο από την Κύπρο, αλλά και από την Συρία. Όπως δεν είναι δική σου η Κύπρος, δεν είναι δική σου και η Συρία. Και εκεί είσαι κατακτητής. Δεν αρκέστηκες με τα δικά σου εδάφη, επιχείρησες να κατακτήσεις άλλες χώρες. Νόμισες πως είσαι ο Οθωμανός Σουλτάνος Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής; Πέρασαν εκείνες οι εποχές. Κοίτα, μετά που σε κανόνισε ο Πούτιν, σε κανόνισε και ο Τραμπ.
Άκουσες τι είπε; Θα εξαπλωθεί στον χρόνο η απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από την Συρία και θα συνεχίσουν να προστατεύουν τις κουρδικές δυνάμεις, λέει. Έχεις κάτι να πεις; Πες και στον Τραμπ αυτό που είπες στον Καμμένο. Πες του: «Μην τυχόν και επιχειρήσετε να προστατεύσετε τους Κούρδους τρομοκράτες, μετά θα προκύψει κάποιο ατύχημα από εμένα». Έχεις το οθωμανικό πνεύμα. Μην φοβάσαι, πες του!

Κοίτα πώς φεύγουν όλοι από την Τουρκία, ενώ κυματίζει η σημαία του τζιχαντιστικού Ισλαμικού Κράτους στις πλατείες της Κωνσταντινούπολης. Το αντιλαμβάνεσαι ότι πολλοί από αυτούς που φεύγουν καταφεύγουν στην Ελλάδα; Η Ελλάδα είναι ασφαλής. Εσύ δεν είσαι! Όχι μόνο η Ελλάδα, η Ευρώπη απ’ άκρου εις άκρον είναι γεμάτη με Τούρκους πολιτικούς πρόσφυγες. Διότι δεν έμεινε τρόπος να ζήσει κανείς ανθρώπινα στην χώρα σου.
Υπάρχει καταπίεση, καταπίεση! Κοίτα, έφυγε ακόμα και η οικογένεια Σαμπαντζί, οι πιο πλούσιοι της χώρας. Κατέφυγαν στην Μάλτα. Έγιναν πολίτες της Μάλτας. Δηλαδή, είναι πολίτες της Ευρώπης πλέον. Πόσο ακόμα θα μπορούσαν να σε αντέξουν στην Τουρκία;

Ξέρεις τι έγραψε η New York Times, η νούμερο ένα εφημερίδα στον κόσμο; Η μετανάστευση που άρχισε από την Τουρκία προς το εξωτερικό παρατηρείται, λέει, κατά την διάρκεια της ιστορίας σε χώρες που περνούν καταστροφή. Καταστροφή! Λέει το εξής η εφημερίδα:

«Οι Τούρκοι που αντιτίθενται έντονα στο όραμα του Έρντογαν εγκαταλείπουν μαζικά την χώρα παίρνοντας μαζί τους τα προσόντα και την περιουσία τους».
Δηλαδή τρέπονται σε φυγή. Αν θες να χαίρεσαι! Να χαίρεσαι που η χώρα μένει στους χατζήδες, στους χοτζάδες, στους μουλάδες, κοντολογίς στους φανατικούς ισλαμιστές! Να χαίρεσαι που φεύγουν όσοι δεν πιστεύουν σε παράδεισο και κόλαση, όσοι απορρίπτουν τα 72 ουρί και το κρασί που τους υπόσχεσαι στον παράδεισο και όσοι δεν φτύνουν κατάμουτρα τον Δαρβίνο. Κατά τα έτη 2016 και 2017 έφυγε από την Τουρκία το 12% των πλουσίων, λέει. Τουλάχιστον 12 χιλιάδες εκατομμυριούχοι σε δολάρια μετέφεραν την περιουσία τους στο εξωτερικό.

Βούλιαξες σε ένα τέτοιο βούρκο που κανείς δεν ξέρει πώς θα βγεις. Κατακομματιάζεσαι και εσύ όπως έχει κατακομματιαστεί η Οθωμανική Αυτοκρατορία και δεν το αντιλαμβάνεσαι φαίνεται. Θερίζεις ότι έσπειρες. Δεν ξέρεις ότι αν σπείρεις αγγούρια δεν θα βλαστήσουν φράουλες! Από την μια παραδίδεσαι μπροστά στις υπερδυνάμεις και από την άλλη κάνεις λεονταρισμούς μπροστά σε χώρες που θεωρείς αδύναμες!

Το γεγονός ότι κρατάς στα χέρια σου τόσα χρόνια την Κύπρο το οφείλεις όχι στην δική σου δύναμη, αλλά στις δυνάμεις μπροστά στις οποίες στέκεσαι έτοιμος να πάρεις διαταγές και δεν μπορείς να ανοίξεις το στόμα σου. Δεν είσαι πανδοχέας σε αυτό το χάνι εσύ. Μόνο ένας ταξιδιώτης είσαι!

πηγή



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top